Бербатов иска да се завърне във Висшата лига на Англия

0
Митко не е играл футбол от пролетта насам, когато изтече договорът му с гръцкия ПАОК
Митко не е играл футбол от пролетта насам, когато изтече договорът му с гръцкия ПАОК

Завръщане във Висшата лига на Англия е голямата мечта на българския нападател Димитър Бербатов. През януари той ще чукне 36 години, но изобщо не мисли за отказване от кариерата.

Митко не е играл футбол от пролетта насам, когато изтече договорът му с гръцкия ПАОК, пише "България Днес".

"Надявам се скоро да си намеря отбор. Във футбола не става дума за възраст, а за това дали го можеш или не. Затова се надявам отново да ме видите скоро на терена", заяви Берба пред английските медии. Българската звезда бе поканен в студиото на BT Sport като гост-коментатор за двубоя от Шампионската лига между двата му бивши отбора "Тотнъм" и "Байер" (Леверкузен). Срещата се игра на легендарния стадион "Уембли" в Лондон.

"Когато си играл във Висшата лига, повече не искаш да ходиш някъде другаде. Затова се надявам, че мога да играя отново тук. Би било страхотно. И преди съм казвал, че най-важното за мен е да забавлявам хората с играта си. Някои футболисти показват все още, че възрастта няма значение във футбола. Пример за това е Франческо Тоти. Така бе и с Райън Гигс", аргументира се Бербо. Неговият бивш съотборник в "Манчестър Юнайтед" игра на терена до 40-годишна възраст.

"Знам къде се намирам на този етап от кариерата си. Ще бъда щастлив да играя за отбор, който може да използва моя опит и познания. Мога да помогна на младите играчи да се развиват и да направя съответния тим по-силен. В крайна сметка всичко опира до това някой да поиска да дойда в неговия отбор и да играя", отсече Бербатов.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари