Футболистка изстреля топката от дузпа с над 110 километра в час

0
Клоуи Кели с по-тежък шут от всички в мъжката Висша лига на Англия
Клоуи Кели с по-тежък шут от всички в мъжката Висша лига на Англия Снимка: ЕПА / БГНЕС

Клоуи Кели с по-тежък шут от всички в мъжката Висша лига на Англия

Нападателката на Англия Клоуи Кели притежава по-тежък удар от всички играчи във Висшата лига през миналия сезон.

Нейната дузпа, която класира англичанките на 1/4-финалите срещу Нигерия, е била изпълнена със 110,79 км/ч.

Ударът е бил измерен с технологията Connected Ball Technology, която е вътре в официалната топка на женското световно adidas Oceaunz, информира вестник "24 ЧАСА".

За миналия сезон най-мощният удар във Висшата лига бе на нападателя на “Уест Хем” Саид Бенрахма. Неговият удар бе засечен със само 110,2 км/ч, или малко по-слаб от този на Клоуи.

25-годишната Клоуи заби дузпата в мрежата на Чиамака Надозие с невероятна сила, и то с къса засилка. Преди да тръгне към топката, тя подскочи във въздуха, но това едва ли е помогнало да се увеличи мощността на удара.

Веднага след като отбеляза, тя изтича да успокои вратарката и дори изпъди фотографите, които се опитваха да я снимат.

“Още като тръгнах към топката, знаех, че ще вкарам. Просто това е начинът по който изпълнявам дузпи”, сподели Клоуи след края на двубоя.

Англичанките бяха на ръба да станат поредният фаворит, който си тръгва от световното, след като отпаднаха невероятно силните отбори на САЩ, Канада, Германия и Бразилия.

Англичанките играха дълго време и с човек по-малко и се спасиха с 0:0 в редовното време и продълженията.

Лоурън Джеймс от “Челси” стъпка падналата на земята Мишел Алойзи и бе изхвърлена от мача.

По традиция ФИФА реши в полза на фаворитите. Нападателката, която има до момента три гола на световното, бе наказана само за 2 мача, което означава, че би участвала в евентуален финал на отбора си, ако стигне до тази фаза.

Следващият съперник на англичанките е Колумбия, като двубоят е в събота. Южноамериканките за първи път в историята си стигнаха до топ 8 на първенство на планетата. Мачът е в събота.

1/4-финалите стартират днес, като в първия се срещат Испания и Нидерландия, а след това е двубоя Япония - Швеция.

Преди двубоят Англия - Колумбия ще играят домакините от Австралия срещу Франция.

Световното вече е най-посетеното в историята, след като достигна 1 367 037 зрители преди 1/4-финалите.

Предният рекорд бе 1 353 506 зрители на турнира в Китай през 2015 г., когато бяха 24 отбора. На предното световно във Франция бяха 1 131 312 фенове, или 21 756 средно на мач. Подобна посещаемост е мечта за българската елитна група от десетилетия.

До момента средната посещаемост на световното е 26 289 зрители. По този показател №1 в историята е първенството в Китай през 2007 г. с 37 218.

Най-посетеният мач остава Австралия - Ирландия, който се игра пред немислимите за България 75 784 зрители в Мелбърн. Най-ниско посетеният двубой бе в Нова Зеландия - 6992 на Япония - Коста Рика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари