Белият дом привика шефовете на Google и Microsoft

0
От какво се притеснява американското правителство?
От какво се притеснява американското правителство? Снимка: Kamala Harris / Facebook

От какво се притеснява американското правителство?

Главните изпълнителни директори на Google, Microsoft, OpenAI и Anthropic на Alphabet ще се срещнат с вицепрезидента Камала Харис и висши служители на администрацията, за да обсъдят проблеми с изкуствения интелект (AI), предаде Ройтерс.

В поканата до изпълнителните директори, се отбелязва „очакването на президента Джо Байдън, че компаниите трябва да се уверят, че продуктите им са безопасни, преди да ги предоставят на обществеността“, съобщи bTV.

Притесненията относно бързо развиващата се AI технология включват нарушения на поверителността и притеснения, че това може да разпространи измами и дезинформация.

През април Байдън подчерта, че технологичните компании носят отговорност да гарантират, че продуктите им са безопасни. Социалните медии вече илюстрираха вредата, която мощните технологии могат да причинят без подходящите предпазни мерки.

В понеделник депутати от Съвета за вътрешна политика на Белия дом и Службата за научна и технологична политика обявиха, че представлява сериозен риск за работниците.

ChatGPT, програма с изкуствен интелект, която наскоро привлече вниманието на обществеността със способността си да пише бързо отговори на широк спектър от запитвания, привлече вниманието на законодателите, тъй като то се превърна в най-бързо развиващото се потребителско приложение в историята с повече от 100 милиона активни потребители месечно.

„Мисля, че трябва да бъдем предпазливи с AI и мисля, че трябва да има някакъв правителствен контрол, защото е опасно за обществото“, каза главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск миналия месец в телевизионно интервю.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Ха-ха-хах!
    Сигурно ги е страх, че AI определено е по-умен от дементния президент на САЩ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари