Белгийските власти задържаха евродепутат по подозрения в корупция

1
Ева Кайли е 44-годишна, бивша водеща по гръцката телевизия
Ева Кайли е 44-годишна, бивша водеща по гръцката телевизия

Ева Кайли е 44-годишна, бивша водеща по гръцката телевизия

Eвродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите и заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли е задържана заради подозрения за корупция. Запечатани са и офисите на асистенти на двама евродепутати.

По данни на белгийските издания "Льо Соар" и "Кнак", става дума за разследване, започнало в средата на юли, на престъпна група, инфилтрирана в Европейския парламент. За нея има подозрение за намеса в политиката на ЕС, както и за корупция от страна на Катар.

Претърсени са 17 домове, разпитани са 5-има заподозрени, сред които генералният секретар на Международната синдикална конфедерация Лука Визентини, бившият евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Пиер-Антонио Панцери, както и негов бивш асистент, сега сътрудник на Алианса и съпруг на Ева Кайли.

Самата Кайли е 44-годишна, бивша водеща по гръцката телевизия. Запечатан е офисът на една от асистентките на белгийската евродепутатка от същата партия Мария Арена, както и на асистентите на колегата ѝ Марк Тарабела.

След съобщенията за ареста на Ева Кайли председателят на гръцките социалисти от ПАСОК Никос Андрулакис написа в туитър, че тя е изключена от партията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Византийски огън ...
    За корупция или за проституция?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари