Бебе се роди мъртво в карловската болница

0
Майката не съдейства при раждането, твърдят от МБАЛ "Д-р Киро Попов"
Майката не съдейства при раждането, твърдят от МБАЛ "Д-р Киро Попов"

Майката не съдейства при раждането, твърдят от МБАЛ "Д-р Киро Попов"

Бебе е починало в карловската болница. От лечебното заведение излязоха с позиция за фаталния случай.

Въпреки молбите и призивите на медицинския екип 31-годишната Богдана Георгиева не ни съдейства при раждането.

Това твърдят от МБАЛ "Д-р Киро Попов" в Карлово, където на 11 май т.г. е починало бебето ѝ.

"Ако има грешка, която няма да си простя, тя е, че изобщо избрах да остана там в онази нощ, в която загубих детето си", написа в събота Георгиева.

Публикуваме пълната позиция на здравното заведение:

"На 10 май 2023 г. в АГ отделението, в 20:20 ч. е постъпила 31-годишната пациентка. Жената е била в 8-я месец на бременността, която е втора за нея. Лекарите констатират, че е налице заплашващо преждевременно раждане. Веднага е започната медикаментозна терапия с цел задържане на плода и предодвратяване на преждевременно раждане. Терапията обаче е без особен ефект. В 4:00 часа сутринта на 11 май се установява раждане в ход, седалищно-краково, при невъзможност за спешно раждане с цезарово сечение. Извикан е бил допълнително лекар с АГ специалност, който е бил на разположение", се казва в съобщение от болницата.

Според него въпреки молбите и призивите на медицинския екип, майката не е съдействала в процеса на раждането и не е била достатъчно активна.

"За съжаление и въпреки усилията на персонала, бебето се ражда без сърдечна дейност. Спешно са предприети реанимационни дейности, но без ефект. Непосредствено след раждането, по данни на пациентката, лекарският екип установява, че тя е имала придружаващо заболяване, което активно е лекувала през годините. При изписването майката е заявила, че няма никакви претенции към болницата", казват от болницата.

Управителят на здравното заведение д-р Обрейко Обрейков непосредствено след случая е започнал проверка. Ако се установят нарушения или пропуски в диагностично-лечебния процес, ще има строги наказания и санкции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари