Бацилът на комунизма ни тръшна!

0
Методи Андреев нажежи градуса на емоциите в пленарната зала
Методи Андреев нажежи градуса на емоциите в пленарната зала Снимка: БГНЕС

"Шотландският боец" срещу комунизма Методи Андреев нажежи градуса на емоциите в пленарната зала, предаде Канал 3.

Неговите изблици срещу "заразата" комунизъм", срещу "бацила, който тръшна този парламент", се редуваха като реплики срещу ораторите, които му опонираха. Той констатира, че десните били виновни, заради това, че 27 години не успели да изтръгнат комунизма, родствените връзки на бившите комунисти, днешните техни наследници, които първият санкциониран от комисията по етика депутат обяви за мафия, за "сицилиански клан".

"Ако трябва да се извиним, ние всички вкупом трябва да се извиним че така сме управлявали, че не изкоренихме тази зараза, че този бацил ни тръшна в този парламент", вдъхнови се депутатът от ГЕРБ. А на чуденките на парламентарните репортери, няма ли лекарски екип наблизо, депутат от ГЕРБ коментира: "А, той не е от нашите!" "Вие просто вадите на умряло куче нож, страницата е затворена", пробва да го успокои проф. Станислав Станилов. Комунизмът не може да бъде оценен сега, сега можем само да скачаме, осмя той напъните на вносителите.

Велизар Енчев обвини Методи Андреев, че отричайки саможертвата на партизани и антифашисти у нас, се гаври с паметта на всички борци срещу фашизма по света. "Методи Андреев е един откровен фашизоид!" Депутатът бе провокиран от констатацията на бившия шеф на комисията по досиетата, че у нас не е имало партизани. Такива е имало само във Франция, Гърция и Италия, направи историческо разкритие той.

Димитър Байрактаров пък успокои хората от Велинград, че името на града им няма да бъде сменено, нито петолъчките на паметниците ще бъдат сменени. "Виждам тук едни разпалени ремсисти", констатира той по повод плана на реформаторите и отцепника от ГЕРБ.

Депутатът от ДПС Станислав Анастасов се обърна към другите млади депутати, като него, че диалогът днес трябва да водят помежду си, а не с дядовците и бащите си, които принадлежат на миналото.

Волен Сидеров пък обяви вносителите - реформатори със съмишленика си Методи Андреев за лицемери, на които не вярва.

"Ако този закон се приеме, да се обявява и законът за неолиберализма за престъпен, защото много хора умряха. Тогава вече ще има баланс", призова атакистът. "И понеже няма да стане - да изработим един закон за помирение на българската нация", каза Сидеров.

Това, сега да броиш живота си преди за престъпен, е несъстоятелно, диви се лидерът на "Атака".

Сидеров напомни, че комунистическият режим е част от историята и да го заличим, това било да направим като неговия съученик Стойчо, който късал от ученическия си бележник страничката с "двойката", все едно тя изчезва.

Атакистът установи, че ако не приемем закон за помирението, ще продължим да се караме едни с други на темата.

"В противен случай ще бъде пак ровичкане на кокички от задните части - както гласи една испанска поговорка", изстреля Сидеров.

Дебатите по искането на сподвижниците на Радан Кънев да обявят символите на комунизма за престъпни и да ги забранят продължават вече два часа и половина, и дори втори ден, защото стартираха още в края на вчерашния.

Според вносителите, излиза, че ако приемем закона, трябва да къртим петолъчки от обществени сгради и надгробни паметници, фасади и "мозайката от община Велико Търново", както забеляза доц. Милен Михов от ПФ. Димитър Байрактаров пък успокои хората от Велинград, че името на града им няма да бъде сменено, нито петолъчките на паметниците ще бъдат сменени. "Виждам тук едни разпалени ремсисти", констатира той по повод плана на реформаторите и отцепника от ГЕРБ.

Атакистът Илиян Тодоров пък постави бутилка бира на парламентарната трибуна, на чийто етикет се мъдри червена петолъчка с думите: "Вижте какво се продава в Народното събрание!" с намек, че занапред и то ще се превърне в нарушител, ако се приеме законът.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари