Бащата на трите българчета в Газа: Продължават да падат бомби до тях

0
Това каза Таер Ал Шарафи
Това каза Таер Ал Шарафи Видео: NOVA

Това каза Таер Ал Шарафи

Над 15 наши сънародници и още толкова палестинци чакат да преминат граничния пункт Рафа, когато той бъде отворен за преминаване и за бягащите от войната.

Бащата на трите българчета, които бяха в неизвестност в Газа призна, че още няколко пъти е успял да се свърже по телефона със семейството си. По думите на Таер Ал Шарафи те са се преместили, но до тях продължават да падат бомби, предава NOVA.

Децата бяха в неизвестност, след като бомба избухна в техния район в Газа. Впоследствие те бяха открити живи. По чудо, в момента на атаката са се намирали на 100 метра от засегнатата от атаката сграда.

В момента трите деца на Таер Ал Шарафи са при негов приятел. Бащата призна, че от България търси питейна вода за семейството си, защото да се намери такава в Газа е трудно. „Много се страхуват. Малкият е на 5 месеца и вее има проблеми с дишането. Нямат достъп до медицински грижи”, допълни той.

Заради непрекъснатия обстрел част от българите не приближават граничния пункт и остават на 30 км от него. На стотици километри от Газа - у нас медицина учат 25 студенти от палестински произход. Един от тях е Фирас. 19-годишното момче е студент първа година в медицинския факултет в Плевен.

"Аз съм готов по всяко едно време, като завърша образованието и стана лекар, да замина за Палестина и да помагам на народа си", сподели той.

В Деня на на народите те излязоха с един-единствен призив - насилието да спре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Иван
    Ами,ще падат ,война е, кво правите там е,в Газа,пьлни с диваци ичерни дрипавимаймуни,ей,вие сте пьрвобитеен и прост народ..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари