Тел Авив не се разбра с "Хамас" за следващата група заложници

0
Израелските сили са готови да подновят огъня всеки момент
Израелските сили са готови да подновят огъня всеки момент Снимка: Ali Jadallah / Anadolu Agency / архив

Израелските сили са готови да подновят огъня всеки момент

Израел и радикалното палестинско движение "Хамас" не се разбраха за следващата група заложници, които трябва да бъдат освободени от ислямистите днес, за да бъде удължено примирието, изтичащо в 7:00 ч. тази сутрин местно време (също и българско - бел. ред.), предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тел Авив обяви, че израелските въоръжени сили са готови всеки момент да подновят огъня. "Хамас" на свой ред обвини Израел, че не е приел предложената група заложници за освобождаване. Палестинското движение каза, че е включило в нея седем жени и деца плюс три тела на пленници, които по думите на радикалистите са били убити при израелски въздушни удари.

Говорителят на израелската армия Дорон Шпилман заяви пред репортери, че не е постигнато споразумение. "Съответно, при положение че настоящият срок на примирието изтича, израелската армия е разположена и напълно готово да поднови своите операции в ивицата Газа", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари