Бащата на малтретираното дете може да поеме грижите за него

0
Насилникът на 5-годишното момченце е пастрокът, който живее с майката на семейни начала
Насилникът на 5-годишното момченце е пастрокът, който живее с майката на семейни начала Снимка: кадър NOVA

Насилникът на 5-годишното момченце е пастрокът, който живее с майката на семейни начала

Операцията на 5-годишното момченце, жестоко пребито и обезобразено от системно малтретиране в семейството му е минала успешно, то се възстановява в болница. Засега е известно, че му е присаждана кожа на главата, където е пострадало най-жестоко – съобщи неговият процесуален представител адвокат Васил Попов.

Тежко е психичното състояние на момченцето, което и без това е с особено поведение и е много трудно да се комуникира с него за изясняване на подробности. Това е обяснимо, тъй като и големите хора изпадат в такова състояние, ако им се случи нещо подобно, добави юристът, предаде БНР.

Биологичният баща, който се завръща от Германия, може да поеме грижите за детето, понеже той не е лишен от родителски права. Двамата с майката са в процедура на развод и бащата притежава права и основания за това. Самият той изрично е заявил, че иска да вземе детето – обясни адвокат Васил Попов. По думите му, от изнесеното в съдебната зала става ясно, че насилникът е пастрокът, който живее с майката на семейни начала. Каква е ролята на жената и защо се е случвало това тепърва ще се установи.

Знае се, че биологичният баща е подавал сигнали срещу двойката, при която живее детето, за лоша социална среда. Има данни, че майката е лабилна и е злоупотребявала с алкохол, но няма доказателства да е малтретирала момченцето.

Много често обаче се оказва, че социалните служби често катализират конфликта било чрез бездействие или недостатъчни реакции.

Разследването продължава с усилени темпове за да се изяснят всички обстоятелства и вината на двамата – жената и пастрока.

Въпреки това, има основания да се търси отговорност от майката защо е допускала да се случва всичко това, коментира адвокат Васил Попов.

Това е като история от филм на ужасите, тя е потресаваща. Като цяло обаче не е единствена. Защо се случва все по-често домашното насилие? Как можем да се с правим с този феномен? Първата реакция е, когато хората забележат подобни белези и ги разпознаят като тормоз – незабавно да се алармират правните органи. В този случай това е сторила лелята на детето, която е разпознала безпогрешно всички тези признаци - коментира темата психологът Петя Кривицки.

Чуйте двамата събеседници в прикачените звукови файлове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    222
    А ОЩЕ ПО-ЧЕСТО СОЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ НЕ ИСКАТ ДА ЧУЯТ БАЩАТА,ПРОСТО ЗАЩОТО БИДЕЙКИ МЪЖ,ТОЙ ЗА ТЯХ АПРИОРИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПРАВО.В БОЛНИТЕ ИМ И ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ВСЕ МАМА Е ПРАВА,ЗАЩОТО Е ЖЕНА.Е,РЕЗУЛТАТЪТ-ВИЖДАМЕ ГО,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА ГЪРБА НА ДЕТЕТО
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари