Бащата на децата, намерени мъртви в опожарения апартамент във Варна, остава в ареста

1
Съпричастността на двамата родители към възникването на огъня е установена и двамата са привлечени към наказателна отговорност
Съпричастността на двамата родители към възникването на огъня е установена и двамата са привлечени към наказателна отговорност

Делото по жалбата за наложената мярка за неотклонение на 22-годишната майка бе отложено поради нейно заболяване

Апелативният съд във Варна отхвърли жалба на 37-годишния Е.Х., който заедно със съпругата си е обвинен в палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт – престъпление по чл. 330, ал. 3 от НК. Съдът потвърди определената от първата инстанция мярка за неотклонение и остави в ареста бащата на двете деца, намерени мъртви в апартамент в ж.к. „Владислав Варненчик“.

Делото по жалбата за наложената мярка за неотклонение на 22-годишната майка бе отложено поради заболяване на младата жена.

Сигналът за горящ апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик“, блок 406, вход 7, е бил подаден около 22,30 часа на 9 октомври 2021 г. При потушаването на пожара е установено, че в жилището има две починали деца – едното на 4 г. и другото на по-малко от една година.

В хода на работата по случая са извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства, назначени са редица експертизи. Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникването на тежкия инцидент, както и до смъртта на двете деца. Съпричастността на двамата родители към възникването на огъня е установена и двамата са привлечени към наказателна отговорност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари