Разследват родителите на загиналите при пожар деца, подпалили умишлено жилището

0
„Обясненията им на разпита си противоречат помежду си. Ще се наложи проверка на техните думи“, разкрива окръжният прокурор на Варна
„Обясненията им на разпита си противоречат помежду си. Ще се наложи проверка на техните думи“, разкрива окръжният прокурор на Варна Снимка: Будна Варна

По думите на директора на ОДМВР – Варна родителите са били познайници на полицията

Две деца на 4 г. и 7 месеца загинаха в пожар в апартамент във Варна. Огънят избухва към 22:20 в събота и бързо обхваща целия апартамент. Тогава на мястото са изпратени четири екипа на пожарната, които успяват да го потушат, като преди това гръмва и газова бутилка, припомня bTV.

Заради огнената стихия се налага 36 души, които живеят в блока, да бъдат евакуирани. Част от тях се опитват да помогнат при гасенето на пламъците.

По време на пожара родителите на децата не са били в жилището. Те са задържани и по случая е образувано досъдебно производство. Към момента са проведени множество разпити на близки и съседи. Иззети са веществени доказателства, назначени са и първоначално необходимите експертизи.

Това обясни окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

„В резултат на събраните до момента доказателства, наблюдаващият прокурор е счел, че те са в достатъчен обем да се направи обосновано предположение, че мъжът и жената, които са обитавали жилището, са извършили престъпление, а именно палеж, в резултат на който е настъпила смъртта на едно лице“, добави той.

В неделя на брифинг Конов обясни, че към настоящия момент е приключила аутопсията на 7-месечното бебе, при която е установено, че смъртта е настъпила от вдишване на дим. Съдебните медици ще започнат и втората аутопсия.

Родителите са привлечени като обвиняеми и са задържани за срок до 72 ч до довеждането им пред Окръжен съд – Варна, с оглед искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, каза още окръжният прокурор.

По думите на директора на ОДМВР – Варна родителите са били познайници на полицията, като жената за извършена кражба, а мъжът във връзка с притежание на наркотици. Жената е неосъждана, докато мъжът има присъда.

„Обясненията им на разпита си противоречат помежду си. Ще се наложи проверка на техните думи“, добави Конов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари