Бащата на Азис живее в самота

0

Зад високи дувари в родния Костинброд живее самотен бащата на фолкзвездата Азис.

Троян Илиев е зарязан от близките си в малка къщурка, за която се грижи сам. В големия двор има още една постройка, която в момента се дава под наем - в нея не живее никой, пише България Днес.
Съпругата на бащата на Азис работи от години във Виена. Майката на чалга певеца Гергина се прибира за по месец в родината, след което отново заминава. Ромският славей пътува постоянно по участия в Турция и няма време да посети баща си. Внучката на Троян – Рая, прекарва време в столицата с майка си Галя и рядко се вижда с дядо си.

Макар че е изоставен от всички, бащата на фолкзвездата споделя, че безрезервно обича семейство си.

"Любовта е най-великото чувство на този свят, без нея трудно се живее. Обичам жена си, сина си, внучката си. Ние, циганите, обичаме повече от българите. Вие сте по-студени хора" - споделя възгледите си Троян.
По думите на бащата на Азис съпругата му Гергина заработва в чужбина, за да успее да се сдобие с европейска пенсия.

"Васил не е много съгласен тя да работи, но Гергина така е решила" - разказва бащата на ромския славей, който категорично отказва да сподели с какво точно се занимава съпругата му във Виена. Най-близките на Азис са стриктно пазени от сина си, който ревностно защитава семейството си от хорските очи.
Въпреки несметното богатство на една от най-големите звезди в родния шоубизнес бащата на Васко Троян живее скромно и работи по цял ден.

Старецът е музикант, а от няколко години се изявява и като писател - книгата му "Бяхме... цигани" е в тираж от едва 15 бройки.
"Цялото ни семейство са музиканти. Талантът на Васил е наследствен" - горд е родителят на гласовития певец.

От няколко дена Троян се е заел със задачата да въведе в ред къщата, тъй като чака жена си Гергина да се върне за месец при него в Костинброд. Старецът коси тревата в двора, чисти и подрежда в очакване на съпругата си.
Близки до семейството споделят, че Азис многократно е предлагал на родителите си да им уреди добър живот в столицата, но те категорично отказват да избягат от Костинброд. Фолкпевецът никога не е крил, че именно майка му и баща му са дали тласък на кариерата му, тъй като били заможни хора.

Съседите на Троян го определят като честен и добър човек, който е винаги готов да помогне с каквото може на човек в нужда. Клюките, които циркулират от години, че с Азис са жестоко изпокарани и не си говорят, са поредните клевети по адрес на семейството. Истината е, че певецът се чува с баща си, но рядко се виждат заради многото ангажименти в родината и извън нея.

От няколко месеца Азис живее предимно в Турция. Той споделя, че това е втората му родина и в южната ни съседка получава много по-добро отношение. Освен огромен интерес от турските медии и частен хеликоптер при всяко посещение в Истанбул Васко взима и колосални суми за участията си в турската столица. Доскоро той планираше и да се премести да живее в Турция, но атентатите там и близките му тук засега го спират да предприеме тази важна крачка.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари