Баща и син изчезнаха при незаконен добив на въглища край Перник

0
Двамата са влезли в изоставена мина до село Житуша
Двамата са влезли в изоставена мина до село Житуша

Двамата са влезли в изоставена мина до село Житуша

Баща и син изчезнаха, докато добиват незаконно въглища край пернишкото село Житуша, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в миньорския град Венцислав Алексов, цитиран от Dir.bg.

Около 10:00 часа сутринта е получен сигнал, че двамата са изчезнали под земята. По данни на полицията те влизали в отвор в изоставен минодобивен район на затворената мина "Инж. Иван Русев" с диаметър от 60 см и с дълбочина 15 метра, за да копаят въглища.

На място са изпратени екипи на Пожарната, полицията, Спешна помощ, както и спасително-пещерни екипи, които разполагат със специализирано оборудване.

В 60-сантиметровия отвор е спусната тръба с кислород, очаква се да бъде извършена спасителна акция.

До момента не е ясно дали бащата и синът са все още живи, както и на каква възраст са.

Мината "Инж. Иван Русев" е функционирала до 2004 година, като в нея са работели над 700 души от областта. Въглищата са добивани предимно за ТЕЦ "Бобов Дол", както и за собствени нужди на рудника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари