Башар Асад благодари на Владимир Путин за помощта

0
Сирийският президент Башар Асад е посетил Москва във вторник, за да проведе преговори с руския си колега Владимир Путин
Сирийският президент Башар Асад е посетил Москва във вторник, за да проведе преговори с руския си колега Владимир Путин

Сирийският президент Башар Асад е посетил Москва във вторник, за да проведе преговори с руския си колега Владимир Путин. Това съобщи прессекретарят на държавния глава на Русия Дмитрий Песков, цитиран от TACC.

„Вчера вечерта с работна визита президентът на Сирийската арабска република Башар Асад посети Москва, информираха от Кремъл.

Разговорите с Путин са проведени в тесен, а след това и в широк състав с участието на представители на висшето ръководство на Русия.

Президентът Башар Асад, при първото си посещение в чужбина от началото на сирийската война, е заявил пред своя основен поддръжник и колега Владимир Путин, че руската кампания в Сирия е помогнала за сдържането на тероризма, пише 24 часа.

„Тероризмът, разпространил се вече в региона, би бил заел много по-големи райони и би се разпространил над много големи територии, ако не бяха вашите действия и вашите решения“, е заявил Асад.

Главната цел на посещението е била обсъждане на военната линия в борбата срещу радикалната групировка „Ислямска държава“. Двамата държавници са обсъдили възможностите за разширяване на военните действия срещу терористичната организация, която се възползва от хаоса на гражданския конфликт в Сирия, за да установи контрол в редица региони.

Асад е изказал „огромна благодарност“ към руския президент Владимир Путин и е подчертал, че не само политическият елит, но и гражданите на Сирия искат Москва да участва в изграждането на бъдещето на страната.

В рамките на визитата си в Москва президентът на Сирия Башар Асад е провел преговори единствено с руския държавен глава Владимир Путин, обяви дипломатическият представител на Дамаск в руската столица Рияд Хадад.

„Визитата на президента на Сирия Башар Асад в Москва беше кратка. Състоя се една среща с руския му колега Владимир Путин, в рамките на която страните са обсъдили сирийската криза и военнополитическата ситуация (в страната)“, разясни Хадад, като подчерта, че посещението на Асад е било „обикновено“.

От сирийското президентство съобщиха в сряда сутринта, че сирийският президент Башар Асад се е прибрал в Дамаск, след изненадващата му визита в Москва за разговори с руския лидер.

„Посещението в Москва беше вчера, а днес той е в Дамаск, каза говорител на президентството.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари