Бързият влак от София до Бургас закъсня с 9 часа

1
От БДЖ се извиняват на пътниците от влака
От БДЖ се извиняват на пътниците от влака Снимка: БДЖ

От БДЖ се извиняват на пътниците от влака

Бързият влак от София до Бургас, който минава през Горна Оряховица, закъсня с близо 9 часа, оплакаха се пътници. Влакът е тръгнал навреме от София снощи, но вместо рано сутринта, е пристигнал в Бургас малко преди 15:00 часа днес, информира БНТ.

Бързият влак е тръгнал от Централна гара в 20:10 часа вчера. На гара София - Север е спрян заради следствени действия, свързани със самоубийството на човек на релсите. Пътниците са информирани, много от тях слизат и търсят други начини за придвижване. Там влакът престоява 6 часа и 25 минути.

Към 2:00 часа през нощта влакът най-после тръгва. На гара Комунари малко преди Бургас обаче отново спира за още 130 минути поради повреда в участъка между гарите Дъскотна и Търнак. Така в крайна сметка бързият влак пристига с близо девет часа закъснение.

"9 часа закъснение. Организацията на БДЖ е отвратителна. Горещото време не сме го усетили, но напрежението беше огромно", каза Анжела Манчева от Враца.

"Дълги престои на гари, на които нямаше какво да се купи за децата, за нас. Топлина, жега", добави Ивелина Димова от Павликени.

Машинистът на влака СофияБургас, коментира, че като служител е пътувал нормално.

БНТ: А друг път случвало ли ви се е толкова много време да бъдете във влака, с такова закъснение ?

- Не.

От БДЖ се извиняват на пътниците от влака и обещават, че ще ги компенсират с билети за пътуване по произволно избран от тях маршрут. А на тези, които са се отказали от пътуването, ще бъде възстановена сумата за закупените билети. Нервите и напрежението на пътниците обаче няма как да бъдат компенсирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари