Бързи производства за шофьор без книжка и дрогиран в Русе

1
Единият нарушител е на 44 години, а другият е на 34 години
Единият нарушител е на 44 години, а другият е на 34 години Снимка: БГНЕС/архив

Две бързи производства са образувани срещу водачи на автомобили

На 27 февруари около 10:20 ч. на ул. "Филип Станиславов"  екип на пътна полиция е спрял за проверка лек автомобил БМВ. Като водач е установен 44-годишен мъж от Русе.

В хода на проверката мъжът не представил свидетелство за управление на МПС и при последвала справка е изяснено, че той е неправоспособен водач, както и че управлява колата в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Случаят е документиран от униформените, материалите по него са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.2 от НК.

На 28 февруари около 21:57 ч. Сливо поле е спрян за полицейска проверка лек автомобил „Фолксваген Бора“. Екипът на РУ – Сливо поле е установил като водач 34-годишен мъж от с. Нова Черна. Извършили са му проверка за алкохол с техническо средство, при която уредът е отчел отрицателна проба, но при последвалата проверка за наркотици, резултатът е бил положителен за употреба на метамфетамини.

Констатираното от полицаите е документирано, мъжът е отведен за проба в болницата, но там е отказал да му бъде направено изследване. Случая е предаден на разследващ полицай, който е образувал бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари