Бързи производства срещу шофьори в Русенско

0
Спипаха двама мъртвопияни шофьори
Спипаха двама мъртвопияни шофьори

Две бързи производства са образувани срещу шофьори, управлявали автомобили в нетрезво състояние с концентрация на алкохол над 1.2 промила.

На 14 октомври около 21:25 часа екип на РУ – Бяла е спрял за извършване на проверка лек автомобил "Тойота Ярис" с русенска регистрация.

В хода на полицейските действия е установено, че колата се управлява от И.Х. на 58 г. Мъжът е изпробван за употреба на алкохол и уредът е отчел 1,95 промила. На водача е издаден талон за извършване на медицинско изследване и той е посетил ФСМП - гр. Бяла, където е дал кръвна проба. Направеното химическо изследване на дадената кръв е показала концентрация на алкохол от 2.01 на хиляда. Случаят е документиран, материалите по него са предадени на разследващ полицай от РУ – Бяла, започнато е бързо производство срещу 58-годишния мъж, за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

Другият водач, срещу когото е започнато бързо производство, е установен от екип на РУ – Бяла на 16 октомври около 16:40 часа, когато е бил спрян за проверка по четвъртокласния път Ценово - Обретеник, зад волана на лек автомобил „Пежо“. Пробата за алкохол на Ч.И. /70 г./ показала концентрация на алкохол от 2.04 промила. Служителите на реда са му издали талон за медицинско изследване, но водачът не е дал кръвна проба. Воденото срещу него производство е по чл. 343б, ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари