Русенски полицаи си спретнаха гонка с пернишки джигит

0
Шофьорът на ТИР-а е бил пиян и не е спрял на стоп палката / Снимката е илюстративна
Шофьорът на ТИР-а е бил пиян и не е спрял на стоп палката / Снимката е илюстративна Снимка: БНР / архив

Спипаха пиян шофьор на ТИР.

Това е станало във вторник следобед. 34-годишният водач е бил с 2,84 промила алкохол.

На 16 май, около 15:20 часа, граждани са сигнализирали за съмнително движещ се товарен автомобил по главния път I-5, Русе - Велико Търново, след което в района на километър 6, движещ се в посока към Русе въпросният автомобил е установен от органите на реда, съобщават от ОД на МВР. 

Това бил състав от пътни превозни средства - влекач "Ивеко" с пернишка регистрация с прикачено полуремерке "Флигел" също с пернишка регистрация. Екип на Първо РУ е подал сигнал със стоп палка на водача, но той не е спрял. Екипът е тръгнал след ТИР-а и в крайна сметка са успели да го спрат след по- малко от километър. Полицаите са установили водача на превозното средство– Р.Д. на 34 г. от Перник

Изпратените на място служители на сектор "Пътна полиция" са го изпробвали с техническо средство за употреба на алкохол, при което уредът е отчел положителен резултат от от 2,84 промила в издишания въздух. На 34-годишния мъж е съставен акт за констатираните нарушения, издаден му е и талон за медицинско изследване, но той е отказал да подпише и получи акта и талона, отказал е да даде и кръвна проба. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в МВР. Случаят е документиран като срещу Р.Д. е образувано бързо производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари