Български студент получи 1 млн. лв. за свой проект

0
Управлявай климатика си умно през смартфона си! Спести пари!
Управлявай климатика си умно през смартфона си! Спести пари!

20-годишният български студент Любомир Янчев получи инвестиция на стойност 1 млн. лв. за своя проект „Мелиса“ (Melissa Climate). Средствата идват от двама инвеститори – частен и европейски, по програмата „Джереми“, предаде Smart News.

С иновативното устройство потребителите могат да управляват климатика в дома си от всяка една точка на света, като единственото небходимо е наличието на смартфон и интернет. 

Използващите „Мелиса“ ще виждат данни за температурата навън, в дома си и влажносттта, като ще имат достъп до всички настройки на климатика през мобилното приложение. С времето устройството ще научава навиците на потребителя, а нейните създатели обещават до 25% по-ниска сметка за ток. „Мелиса“ дори е способна да засече когато се прибирате вкъщи.

Мелиса беше само мечта, година и половина по-късно тя вече е готов продукт. Толкова много безсънни нощи най-накрая се изплатиха. Аз съм гладен за успех. Ако днес не постигна нещо значимо, кога?“, споделя пред Нова телевизия Любомир Янчев. Toй и неговият екип ще предложат устройството в Турция, Испания и Гърция. To e налично и в България на цена от 119 лв.

Източник: SMART NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари