Българин разказа за мощното земетресение в Тайван

0
Около 100 души остават блокирани в магистрални тунели
Около 100 души остават блокирани в магистрални тунели Видео: NOVA

Ангел Христов учи в Тайпе

Земетресение от 7.2 по Рихтер разтърси Тайван в сряда. Трусът беше усетен дори в Япония. Беше съобщено за поне 9 жертви и над 700 ранени, като спасителните акции продължават и на следващия ден. Ангел Христов е българин, който учи в Тайпе. В ефира на „Здравей, България” той разказа как е видял бедствието. От МВнР увериха, че няма пострадали наши сънародници.

При първия, най-силен трус, Ангел бил на занятия на открито в кампуса на националния университет на Тайван. „Усетих разклащането на цялата земя. Паднаха стълбове и велосипеди. Фасадите на сградите също направиха вълна. Беше доста страшно”, спомня си българинът. По думите му властите са реагирали много адекватно и бързо след природното бедствие, предаде NOVA.

Около 100 души остават блокирани в магистрални тунели

Около 100 души продължават да са блокирани в магистрални тунели в Тайван, след силното земетресение, разтърсило страната вчера, предаде ДПА.

Група от 6 миньори, блокирани под земята след труса, бяха спасени. Продължават операциите по изваждане на повърхността на още 64 миньори, блокирани в друга мина, като на тях военните доставиха с хеликоптери над 400 килограма помощи.

Властите смятат, че животът на блокираните, не е в опасност.

Броят на потвърдените ранени в земетресението вече нарасна до 1050 . Издирват се 50 души. Загиналите досега са 9.

Към тази сутрин бяха регистрирани 314 вторични труса.

Силното земетресение беше с магнитуд 7,2, според тайванските сеизмолози. Епицентърът беше на няколко километра край източното крайбрежие на острова, близо до град Хуалиен, който пострада сериозно. Трусът е бил на дълбочина от 15,5 километра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари