"Български фонд за жените": Вежди Рашидов да напусне парламента!

0
Вие нямате място в българския парламент! А извинението Ви няма никаква стойност
Вие нямате място в българския парламент! А извинението Ви няма никаква стойност Снимка: БГНЕС

Вие нямате място в българския парламент! А извинението Ви няма никаква стойност

Най-голямата неправителствена организация, която подкрепя каузата на жените - "Български фонд за жените", настоя за оставката на Вежди Рашидов като депутат. Той вече се оттегли като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Поводът за искането на организацията е вчерашно изказване на Рашидов по адрес на жените, жертви на насилие. В разговор със зам.-председателите на парламента Росица Кирова и Никола Минчев, в една от почивките на днешния дебат за промените в Закона за защита от домашното насилие, той казва: "Всички к**ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна".

"Тези реплики са символ на отношението на повечето политически партии, институции и народни представители към жените в България, към домашното насилие, към неразбирането на този проблем. Г-н Рашидов, вчера, след като осъзнахте, че думите Ви не са останали незабелязани, Вие се извинихте. Като организация с 20-годишен опит в борбата с насилието ние не Ви прощаваме казаното и искаме да си подадете оставката като народен представител. Вие нямате място в българския парламент! А извинението Ви няма никаква стойност, особено когато е последвано от Вашето твърдение, че думите Ви са извадени от контекста", пишат в позицията си от "Български фонд за жените".

В нея призовават всички народни представители и партии да поискат и след това да гласуват освобождаването на Рашидов от депутатския пост.

"Подайте сигнал към Комисията по превенция и противодействие на корупцията към Народното събрание! Отстранете г-н Рашидов от заседания! А след това го отстранете и като депутат. За да измиете срама от думите му и да върнете достойнството на жертвите на полово-базираното насилие", предлагат от "Български фонд за жените".

От организацията допълват, че хора с подобни възгледи, изказани от Рашидов, нямат място в Народното събрание. Според тях подадените оставки от бившия министър на културата няма да променят мнението му за изнасилените жени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари