Български боксьор издъхна след мач в Албания

0
Исус Величков припада на ринга, лекари го реанимират и откарват в болница, къде по-късно почива
Исус Величков припада на ринга, лекари го реанимират и откарват в болница, къде по-късно почива Видео: ShkodraWeb TV

Българският боксьор Исус Величков е починал по време на мач в Шкодра, Албания.

Това съобщиха от Българския професионален боксов съюз (БПБС).

21-годишният боксьор е участвал в мач в категория "перо" срещу местния представител Ардит Муря, като в четвъртия рунд е припаднал. 

На помощ веднага са се притекли от медицинския екип, успели са да го върнат в съзнание и да го транспортират в близката болница.Там обаче лекарите са загубили битката за живота му.

Според албанските медии, смъртта на българина не е настъпила в следствие на ударите на противника му. Организаторите обаче твърдят, че екипът от линейката не е реагирал достатъчно бързо в трагичната ситуация.

Исус Величков има 5 загуби на професионалния ринг в своята категория. Той прави дебюта си през ноември 2018 г. 

Ето и цялото писмо на БПБС:

"До всички заинтересовани страни,

Уважаеми господа,

На 21.09.2019 в град Шкодра, Албания, на боксово събитие с промоутър "GG New York Boxing Promotions" и мачмейкър Шкумбин Секирак, българският лизензент Исус Розев Величков припада в 4-тия рунд на боксовия мач

Лекарският екип на място успява да върне в съзнание българския състезател, като незабавно след това с медицински екип на бърза помощ бива отведен в местната болница, където за огромно съжаление за българският спорт, малко след постъпването му в болничното заведение, той почива.

Българският професионален боксов съюз е спазил всички международни стандарти по отношение получаването на едногодишен лиценз от страна на състезателя, а именно - преминаването на конкретни медицински прегледи, доказващи доброто му здравословно състояние. В това число Съюзът е издал всички необходими оторизационни документи на състезателя отново в съответствие с международните стандарти за участието на Исус Величков в конкретното събитие. Българският професионален боксов съюз очаква да получи видео материал от събитието, договор за участие на състезателя със съответния местен промоутър, както и резултат от съдебната аутопсия в Р. Албания, за да може да даде последващо становище относно станалото.

Българският професионален боксов съюз изказва сърдечните си съболезнования на роднините и близките на починалия състезател, като е напълно съпричастен към страданията на семейството на Исус Величков. Въпреки отрицателната статистика, той показа качества на много добър професионален боксьор.

22.09.2019 Евгения Петрова

гр. София

Генерален секретар БПБС"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В претъпканият автобус:
- Госпожо, хванете се за дръжката, че ще паднете...
- Ама аз съм се хванала.
- Е да, ама аз ще слизам...

Харесай Дунавмост във Фейсбук