Българска Коледна картичка, дълга 1 км, кандидатства за рекорд на Гинес

0
Коледна картичка, дълга един километър, изработена в продължение на 3 години от ученици от столичното 143 Основно училище "Георги Бенковски"
Коледна картичка, дълга един километър, изработена в продължение на 3 години от ученици от столичното 143 Основно училище "Георги Бенковски"

Коледна картичка, дълга един километър, изработена в продължение на 3 години от ученици от столичното 143 Основно училище "Георги Бенковски", кандидатства за рекордите на Гинес.

Рисунките на децата от III и VI клас са изложени във фоайето на Българското национално радио.

Учителят по рисуване Виолин Неделчев, който е основен инициатор за изработването на картичката, освен с благодарности към ръководството на БНР и Столична община се обърна специално към директорката на училището, благодарение на която се е сбъднала тази дълга коледна картичка.
В рисунките има вложени много скъпи материали – това са акварели "Санк Петербург" и специална италианска хартия, посочи учителят.

"Никое училище в България не може да си позволи такава скъпа хартия, но 143-то училище може", каза Неделчев.
"Децата искат изяви, децата искат да бъдат видени и чути в пространството, да си покажат собственото аз", допълни той.
Учителят по рисуване разказа историята на най-дългата коледна картичка.

Тя е тръгнала през 2012 г., когато един от родителите на учениците, който е работил в офис, където са изхвърляли остатъчни материали, е предложил на учителя по рисуване да носи хартията от остатъчните материали, за да могат децата да рисуват на нея.

Неделчев е видял, че от тази хартия може да стане една дълга коледна картичка, която да отразява магията на Коледа и така е започнало всичко.
"Приехме хартията и започнахме, като първата ни изява беше през 2012 г. във Военно-историческия музей, където показахме 300 метра от картичката. Миналата година бяхме при госпожа Фандъкова с останалите 300 метра", каза Неделчев.

Той изрази радостта си, че последните 400 метра се показват в БНР, защото журналистите са свързани с изкуството.

Коледната картичка ще стои във фоайето на БНР до 1 януари, след което ще бъде изпратена за кандидатстване в рекордите на Гинес.
Желая на българските деца, да са живи и здрави и всички да са щастливи на коледните празници, пожела третокласничката Адриана, която е най-малкият участник в най-голямата картичка, кандидатстваща за рекордите на Гинес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари