Българска банка за развитие не е банка на предприемчивите, тя е банка на оядените

0
Усещането за “ББР” е като за врътка, усещането е, че трябва да си човек на няКОЙ, за да получиш и внимание, и възможност да работиш с “ББР”
Усещането за “ББР” е като за врътка, усещането е, че трябва да си човек на няКОЙ, за да получиш и внимание, и възможност да работиш с “ББР” Снимка: БГНЕС / Архив

Каквито и глупотевини да разправят, каквито и локуми да разтягат хора като г-н Йордан Цонев и г-н Лъчезар Борисов, “Българска банка за развитие” по никакъв начин не е банка на малкия и средния бизнес

На първо място, самият малък и среден бизнес не припознава банката. Познавам страшно много хора, които се занимават с предприемачество, и — с много малки изключения — на тях НЕ ИМ ХРУМВА да се обърнат към “ББР”, НЕ ИМ МИНАВА ПРВЗ АКЪЛА дори да разберат какво би им предложила като условия и възможности “ББР” и ТЕЗИ ХОРА ИЗОБЩО НЕ СЕ СЕЩАТ ЗА “ББР”.

Защото усещането за “ББР” е като за врътка, усещането е, че трябва да си човек на няКОЙ, за да получиш и внимание, и възможност да работиш с “ББР”.

Та, каквото и да разправят господата Цонев и Борисов, то това усещане не е дошло от нищото и не е паднало от Марс. Това усещане се е създало и развило в резултат на поведението на “Българска банка за развитие”, в резултат на кредитната ѝ експозиция и в резултат на СИГНАЛИТЕ, които тази банка в продължителен период от време е изпращала към предприемачите, а и към обществото като цяло.

Защото то и аз мога да кажа, че съм любимец на манекенките, но ако манекенките не ме припознават като техен любимец, то аз просто си говоря празни приказки за манекенки. Е, същото е и с “Българска банка за развитие” — няма как да си банка на тези, които не те разпознават.

Не познавам всички индустрии, но смея да твърдя, че познавам креативните и творческите индустрии тук. Ако “банката на малкия и средния бизнес” беше вкарала 50 милиона лева в тяорческите икономики, много хора щяха да са в космоса. Защото тези хора щяха да използват парите ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ. Щяха да влязат по адекватен и по-силен начин в електронната търговия, щяха да скейлнат производството и уменията си, щяха да се ориентират експортно, и така нататък, и така нататък. И да има РАЗВИТИЕ, което в момента е една абсолютно празна дума в името на банката.

За творческите икономики в страната ни 50 милиона са адски много кинти, за “ББР” това е по-малко от половин кредит от ония кредити, дето тая банка раздава на богопомазаните, или на делянопомазаните.

Та, ако ще Данчо Цонев да направи троен аксел с кънките, дето ДПС са му ги вързали, тая банка не е банка на предприемчивите, тя е банка на оядените.

И това трябва веднагически да се промени.

Мартин Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари