Българка се втурна да помага на сънародници в Бали

2

Българско семейство, което от години живее на райския остров Бали, показа, че все пак добрината между хората и желанието да помогнеш на изпаднали в беда все пак не са изчезнали.

Особено, когато си на другия край на земното кълбо на хиляди километри от Родината.

Петя Белевска е сред хората, които се втурнаха да спасяват българи, изпаднали в патова ситуация след изригване на вулкана Mount Agung. 

Веднага щом научила, че има наши сънародници, които не могат да излетят към България заради отменени полети, тя и семейството й отишли на летището, за да видят как могат да помогнат. 

През целия ден днес Петя Белевска отправяше и призиви през профила си във Фейсбук към всички, които са в бедствено положение, да се свържат с нея, за да им помогне и да ги настани в дома си. 

Това е второто изригване на вулкана, след като се разгорещи в края на миналата година. Точно тогава, с изригването на вулкана Петя ражда и първата си рожба - момиченцето Аурора. То идва на бял свят орисано.

Петя започва да ражда малко преди да изригне самият вулкан. По пътя към болницата тя и близките й започват да чуват тътен. Буквално час преди момиченцето да се появи на бял свят, вулканът започва да изригва.  

И тогава, както и сега, семейството на Петя помага на хора, които са в нужда заради вулкана.

Днес младата майка е прибрала двама души, с които е успяла да се свърже, след като разбира, че са на летището и в беда. 

"Самият вулкан не е толкова опасен, колкото го описват, но проблемът е заради отменените полети и така хората страдат. Оставила съм моя телефон във Фейсбук, за да може и други да се свържат с мен, за да им помогнем", разказва Петя, предаде Блиц.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари