Помагат ли си българите в чужбина?

1
Всички сме чували израза „бягай далеч от българи в чужбина“
Всички сме чували израза „бягай далеч от българи в чужбина“ Видео: Любо Миланов

Много хора смятат, че българите в чужбина не си помагат и не са отзивчиви към проблемите на сънародниците ни.

Всички сме чували израза „бягай далеч от българи в чужбина“. Дали това е така? Нашият сънародник Любо Миланов, който от години живее в Мадрид, попита българите там какво мислят по въпроса, предава Дарик.

Българите в Испания са склонни да си помагат помежду си. Голяма част от тях са получили помощ от свой сънародник, други обаче отговарят, че се справяли сами или им е помогнал испанец.

Колкото са ми помагали, толкова и са ми вредили. Но предимно си помагаме“, казва един от нашите сънародници там.

Друг добавя: „Преди да дойда тук бях чувал, че не трябва да имам нищо общо с българи, че са лоши и от тях трябва да бягаш далеч. Не мисля, че е така“.

„Тук съм дошла благодарение на българи, работа съм си намерила пак благодарение на българи. Имам контакт с испанци, но българите сме си българи, споделя една от живеещите в Мадрид от години.

Според Таня Митева, администратор на българската Facebook група „Българи в Испания“, българите си помагат и откликват на всеки зов за помощ.

На противоположното мнение обаче са други наши сънародници. Някои от тях смятат, че българинът винаги ще те дръпне надолу, ако види да се изкачваш.  Но по-многобройни са тези, които вярват, че българинът винаги ще подаде ръка на свой, ако той потъва.

С коя българска черта ще се сблъскаме, донякъде е въпрос на късмет. Коя българска черта ще предложим - е въпрос на личен избор.

Всички наши сънародници обаче са на мнение, че в чужбина лесно няма. За да живееш добре навън трябва да работиш здраво, да спазваш правилата и да се доказваш ежедневно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари