България ще пребъде!

5
Гората.бг ще възстанови изгорелия надпис "1300" над град Бяла
Гората.бг ще възстанови изгорелия надпис "1300" над град Бяла Снимка: Никола Рахнев / Facebook

Гората.бг ще възстанови изгорелия надпис "1300" над град Бяла

Изгорелият надпис "1300" над град Бяла, Русенско, ще бъде възстановен, съобщиха от фондация "Гората.бг".

"Красивите борове и другите дървета, които оформяха надписа, засадени през 1981 г., изгоряха!", написаха от фондацията във Facebook. "Ние от Гората.бг изразяваме желание да финансираме възстановяването на този символ, на същото или близко място, като ще направим необходимото да стане и по-красиво от преди!"

Фондацията е готова да осигури средства, доброволен и професионален труд, както и последваща грижа за възстановяването на надписа.

"Не може да се засажда незабавно след пожар, не е правилно, понякога е нужно да се изчака 1-2 години, но колкото и време да е нужно, ние сме готови да възстановим тази гора!", заявиха от фондацията. "И ще я възстановим, за да отправим послание, че въпреки трудностите, България ще пребъде!"

Публикацията на фондацията предизвика вълна от положителни реакции от граждани, които изразиха подкрепа за инициативата.

"Гражданите на град Бяла са готови да помогнат! Респект", написа един от потребителите.

"Чест и почитания за благородната инициатива. Участвам!", сподели г-жа Кръстева.

"Единственото нещо, което бих желал е, целия български народ да бъдем като вас! Действия - и то какви! Бъдете живи и здрави, Вие сте нашата мотивация!", пише друг очарован от инциативата гражданин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Дамян Петков
    Автори на снимките са Свилен Чешмеджиев и Дамян Петков!
  • 14
    1
    Русенец
    Надписите са два и са идентични. Вторият е точно на изхода на Обретеник, посока Ценово. Той е в по-лошо състояние и се нуждае от възстановяване, но министерските и депутатски коли не минават от там, когато обикалят предизборно околията.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари