България се готви за нови масови протести

0
Протестиращите искат мажоритарни избори
Протестиращите искат мажоритарни избори Видео: bTV

България се готви за нови масови социални протести през следващите няколко дни.

Недоволството, тръгнало от високите цени на горивата, вече е насочено към ниския стандарт на живот, лошото качество на здравеопазването, корупцията, липсата на отчетност от страна на политиците и т.н.

Утре от 15 ч. в центъра на София ще има „Народен сбор”. Ние сме обяснили още през 2013 г. какво искаме – спиране на политическия геноцид над населението, заяви пред bTV един от координаторите на събитието – Георги Георгиев от Граждански форум „Промяна”. Той посочи, че лидерите на сегашното недоволство са били по улиците и по време на февруарските протести от преди 5 г., които за първи път свалиха от власт Бойко Борисов.

И той, и друг от организаторите – Методи Бъчваров, бяха категорични, че зад тях не стои партия. На сбора ще бъдат избрани лидери, а президентът ще бъде поканен „да каже дали той застава до народа”. Оставката на Валери Симеонов е поредната замазка на Стената на плача в България, това е начин за укротяване на протестите, подчерта Бъчваров.

Не се ли смени цялата тази политическа сган, която ни управлява, няма как да има просперитет”, категоричен беше и Георгиев.

Двамата заявиха, че не са анархисти, не желаят безредици и целите им с другите демонстранти в страната са общи.

Не такова впечатление обаче създадоха думите на организатора на благоевградския протест Александър Стамболийски. Той подчерта, че се разграничава от планираното за неделя и готви голямо мирно събитие в понеделник.

Цените на горивата са катализатор на цялостното социално положение в България (…) Не само горивата са фактор, виждаме все по-големи абсурдни през последните две седмици”, заяви Стамболийски.

Той се обяви за мажоритарни избори.

Осъждан ли е за измами организаторът на благоевградските протести, каквато информация се появи в медиите? „Все още не”, каза Александър Стамболийски, като посочи, че съдът не е приел собствените си експертизи и сега тече обжалване.

Протести ще има и в Северозападна България. Утре може да бъде блокиран проходът "Петрохан".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари