България, Гърция и Румъния ще помагат за възстановяването на Украйна след войната

0
Трите страни са постигнали тристранно споразумение
Трите страни са постигнали тристранно споразумение Снимка: Фейсбук

Трите страни са постигнали тристранно споразумение

България, Гърция и Румъния са постигнали тристранно споразумение за възстановяване на Украйна след приключване на военните действия. Това е станало след среща в София на ниво зам.-министри на външните работи. От българска страната това е била Велислава Петрова. На срещата са били обсъдени и енергийни въпроси, информира БНР.

Гръцкият заместник външен министър Милтиадис Варвициотис е отбелязал, че ескалацията на събитията в Украйна през последните дни е тревожна и това налага обсъждането на по-конкретни мерки в рамките на Европейския съюз.

По думите му трите страни е важно да обединят усилия и да изпратят послание, за да съживят и върнат живота в Украйна. По време на тристранната среща Варвициотис е повдигнал въпроса за премахване на енергийната зависимост от Русия, като е отбелязал важността на интерконектора между България и Гърция и геополитическото му значение, като част от европейската политика за енергийна независимост. На официалното откриване на 1 октомври в София беше гръцкият премиер Кириакос Мицотакис.

Европейските страни прилагат политика за енергийна независимост, за да не се допусне „да бъдат заложници на лидер на трета страна, която използва енергийните доставки като оръжие за влияние”, подчерта гръцкият заместник-министър на външните работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    Toj
    За помагането, ще помагаме. Ама кой ще плаща? За баба Мария, баба Йорданка, баба Пенка и др. от наводнените села в Карловско фургон за змата, а за леля Олеса, леля Настя и др. хотел на черноморието. А???
  • 2
    6
    До 2
    Ти беше с крадения ник,нали?Глупавия daskal,видимо и от коментара.Успех с новия/стар/ник!
  • -4
    5
    До 1
    Ще я има,ще има Украйна,да се обзаложим???
  • -3
    4
    Копейкин
    Естествено е, че ще има Украйна. Въпросът е какво ще стане с Империята на злото, или така наречената Руска федерация. Какво ли ще остане от нея. Като почнат да се провеждат референдуми за напускане на отделните държави от Сатрапия и заживяването по нормален и демократичен път. Украйна вече развенча мита за самая "могучая и непобедимая" армия в света. Даже Путлер призна, че армията от ватници не може да удържи териториите в Украйна. СЛАВА НА УКРАЙНА. ПОБЕДА БРАТЯ УКРАИНЦИ
  • 7
    3
    Кукушка
    Хайде, един поздрав за жълто-сините симпатизанти: https://www.youtube.com/watch?v=fuPX8mjeb-E
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари