Калчо Танев: Оръжие за Украйна ни въвлича във войната

0
По думите на генерал Танев и сега България дава достатъчно помощ на Украйна
По думите на генерал Танев и сега България дава достатъчно помощ на Украйна Снимка: NOVA / стоп кадър

По думите на генерал Танев и сега България дава достатъчно помощ на Украйна 

"България е между чука и наковалнята. И да искаме да бъдем чук, и да искаме да бъдем наковалня - не можем. Даването на военна помощ на Украйна ни превръща в част от войната. Даването на оръжие те превръща в противник на един от участниците. Решението (за предоставяне на оръжие на Украйна - б.р.) е чисто политическо". 

Това заяви пред БНР ген. Калчо Танев, бивш заместник-началник на ГЩ на Военновъздушните сили, аташе по отбраната в Украйна 2004 - 2007 година.

По думите му и сега България дава достатъчно помощ на Украйна, "като съхраняваме нейното бъдеще - това са децата, жените, а донякъде и някои мъже на Украйна. За малка България това е напълно достатъчно".

Ген. Калчо Танев посочи, че това, което има в българските военни складове, едва ли ще задоволи желанията на Киев:

"Трябва да се направи предварително преглед на състоянието на българската армия. Нямаме какво да предложим на Украйна, никакво изправно въоръжение не можем да изпратим. Това, което можем, задължително трябва да мине през ремонт и проверки".

По думите на генерала дневният ред на българското общество не е войната в Украйна.

"Най-позорното нещо за една цивилизация е решаване на въпросите с война", заяви ген. Танев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    До 3:
    На теб пък к'во ти пука, ма?!! Виждам, че от години си свикнала да си с разтворени уста и задник към американските долари, щедро печатани и раздавани от Бай Дън! Дет' се вика – царицата на анала! Сполай ти, и ... да купиш подарък на децата си с тях, нали честно си ги заработила !
  • 4
    6
    Име
    Ей байно, каква Иропъ ще напада Русия бре. Абе вие дрънкалта май съвсем загубихте връзка с реалността, досущ като оня психопат дето се крие в киевското метро. Ти изобщо чуваш ли се какви тъпотии дрънкаш. Нали 99% от Европа е в НАТО? Какво е Украина бе? Я почетете малко. Дрън - дрън. Украина и Македония са 1:1 Утре когато макетата започнат да стрелят по София с гаубиците дето Командира Лостов им хариза, какво ще дрънкате? Че България е нпаднала Македония щото е лоша. Вие сте пълни олигофрени.
  • -3
    5
    Кито
    Какво сме дали , Русия ще нападне цяла Европа,която помага на Украйна, всички сте ДС свини,затова всички бивши комунистически страни са по -добре , защото имаше лустрация и всички такива свини като вас генерал без армия нямаше да помиришете власт.
  • 3
    4
    любопитен
    Само искам да попитам, това ли е оня същия пенсиониран геверал, който още на 05 март тази година каза, че предстои най-страшното - превземането на Киев и с това военните действия ще спрат. Ако е същият корифей в пенсионна възраст, явно колко добре познава военните дела и военното изкуство. Вече осми месец Киев не е превзет. Вече осми месец продължава героичната съпротива на украинската армия и на целия украински народ. Калчо, Калчоооо, гледай си там доматите и картофите и не давай "ценни екзпертни" мнения, че ставаш за смях. Жалко, че носиш званието български генерал. Вземи поне пример от генерал Иван Колев, известен с добрите си чувства към Русия, но когато вижда истинското лице на тази империя като агресор, разбива руската конница в Добруджа. Така се стига и до една от най-хуавите дати в нашата история - 03 март 1918 г - РУСИЯ ПОДПИСВА БРЕСТ-ЛИТОВСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР И КАПИТУЛИРА ПРЕД БЪЛГАРИЯ. Да, но е имала генерали като Иван Колев, а не каго наш Калчо.
  • -1
    3
    ZZтанко
    На всички нас рушлямските тролчета ни писна сащниците да правят войни навсякъде по света. Нас рушлямците са ни освобождавали 3 пъти...окупирайки ни да не ни превземат!!! Ние как им се отплащаме? Даваме оръжия на братска Усрайна, за да могат да се отбранява от някакви окупаторски сатрапи? Ами ако тези същите сатрапи утре нападнат и нас, за да ни "денацифицират" и заграбят 4 български окръга с какво ще се отбраняваме? Само ние рушлямските тролчета ще излезем да ги посрещнем с хляб, сол и отворени голи дупета!!! Дано да се смилят над нас!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари