България е шампион по енергийна бедност

0
Да си енергийно беден означава средствата за ток да са 10% от бюджета ти. В България 60% от домакинствата са енергийно бедни
Да си енергийно беден означава средствата за ток да са 10% от бюджета ти. В България 60% от домакинствата са енергийно бедни

България е шампион по енергийна бедност, тя се нарежда след държави като Таджикистан и Узбекистан, заяви новият шеф на КЕВР Иван Иванов пред Нова телевизия.

И поясни, че да си енергийно беден означава средствата за ток да са 10% от бюджета ти. В България 60% от домакинствата са енергийно бедни, допълни Иванов и не пропусна да отбележи, че през последните години енергийните помощи са намалели три пъти.

Шефът на КЕВР беше категоричен, че няма да допусне увеличаване на цените на тока, за което настояват от трите ЕРП и започва преговори с тях. Той мотивира това с предстоящата либерализация на пазара на електроенергия, както и с това, че само преди 7 месеца цената на тока скочи с 10% за потребителите. „ЕРП имаха 10 години да приведат мрежите си в добро състояние, потребителите и НЕК поеха своята тежест и сега вече е ред на енергоразпределителните дружества”, отсече Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари