Българин заведе дело срещу италиански футболен клуб за неизплатени заплати

1
Проблемът дошъл заради коронавируса
Проблемът дошъл заради коронавируса Снимка: LAP.bg

Кирил Десподов е завел дело срещу “Каляри” за неизплатени заплати, съобщи световният профсъюз на играчите ФИФПро на официалната си страница.

Оттам заявиха, че ще следят с огромен интерес развитието на ситуацията, защото има сериозни проблеми с играчи, които се връщат от наем в отборите, които държат правата им.

Проблемът дошъл заради коронавируса. В Италия разрешиха заплатите на футболистите да бъдат изплатени на 14 равни вноски през миналия сезон и на 10 през този, за да се помогне на клубовете.

Когато Десподов се върнал от наема си в “Щурм” (Грац), това решение довело до това, че от “Каляри” не са му изплатили 2 заплати.
Десподов е подал жалба в арбитражния съд в Италия по казуса.

Интересното е, че там вече има решение по подобен казус. Става въпрос за играч от втора дивизия, който е спечелил и това е довело до отнемане на три точки от актива на тима, както и обявяването на играча за свободен агент.

Това би било добре дошло за Десподов и най-вече за “Лудогорец”, който трябва да откупи правата му от “Каляри” в определен срок, а сумата е доста сериозна. При положение че арбитражът го обяви за свободен агент, то разградчани няма да дадат и стотинка.

Очаква се решението по казуса да бъде взето в близкия месец.

Десподов вкара единствения гол за България в световната квалификация срещу Швейцария, след което се контузи и на негово място влезе Спас Делев. Той е под въпрос за двубоя с Италия в неделя.

ФИФПро също така следи и друг интересен случай, свързан с преотстъпването на играч в друго първенство. Става въпрос за чешки играч, който се прибира от Норвегия.

Старият му клуб обаче забравил или забавил да му пусне сертификата в системата на световната федерация.
Така играчът остава без картотека и фактически без работа за срок от 6 месеца, въпреки че има съвсем редовен договор. И разбира се, клубът му решава да не му плаща заплатата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари