Българин откри нова технология, която може да намали цената на тока

0
Откритата от проф. Димитър Александров нова зелена неядрена технология има потенциал да замести изкопаемите горива
Откритата от проф. Димитър Александров нова зелена неядрена технология има потенциал да замести изкопаемите горива Видео: NOVA

Откритата от проф. Димитър Александров нова зелена неядрена технология има потенциал да замести изкопаемите горива

Нова технология може да намали драстично цената на тока. Откритата нова зелена неядрена технология има потенциала да замести изкопаемите горива. Тя не излъчва радиация и е дело на българина проф. Димитър Александров, преподавател в университета „Лейкхед“ в Канада, предаде NOVA.

"Студеният ядрен синтез се получава в жичката, която е навита около керамична пръчка. След един определен момент има едно увеличаване на яркостта на жичката и на сиянието. Трудно е да се определи количеството отделена енергия. Температурата на жичката се покачва с около 400 градуса, в рамките на около 30 секунди след началото на експеримента. Самата енергия не е от електрически произход. Тя не е от химически произход, тъй като частта на отделената химическа енергия е 600 пъти по-малка от общата отделена енергия", обясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари