Българи броиха 18 милиона лева за яхти на Джеймс Бонд

0
Могат ли да бъдат видени по родното Черноморие
Могат ли да бъдат видени по родното Черноморие Снимка: Bond Lifestyle

5 от любимите яхти на Джеймс Бонд са продадени миналата година на българи за общо 17.5 млн. лева.

Малко от тях могат да бъдат засечени по родното Черноморие, защото собствениците им предпочитат да летят с тях по вълните на Средиземноморието заради по-добрите климатични условия и прекрасната инфраструктура, изградена за луксозните морски лимузини.

Това каза новият представител за България Никола Костов на Sunseeker, след като Великобританската компания обяви, че се завръща и продължава работата си на нашия пазар, предаде Труд.

Произвежданите от нея яхти в Пуул, Дорсет, са участвали в четири последователни филма за Джеймс Бонд. Сред феновете на марката са Кими Райконен, Луис Хамилтън, Никол Кидман, както и Еди Джордан, който освен известен състезател по моторни спортове и телевизионен водещ е и един от най-големите фенове на яхтинга със закупените до момента свои 7 лодки Sunseeker.

Конкретно нашите яхти могат да бъдат закупени само от хора с възможности, но все повече хора от т.нар средна класа си купуват лодки. Повечето от тях първо си наемат, но с течение на времето се запалват необратимо и преминават към покупка. Голяма част от тях ги отдават под наем, когато не плават с тях. България все още е далеч от страните с традиции в яхтинга, но има тенденция хората да го припознават като най-добрия начин за почивка”, посочи Никола Костов. Самият той за последните 11 години е участвал в продажбата на над 150 яхти

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари