Бъдете здрави и благословени! Честит празник!

5
Празнично приветствие на кмета на Русе
Празнично приветствие на кмета на Русе

Празнично приветствие на кмета на Русе

"Скъпи русенци,

Днес празнуваме нашия 6 май, Денят на храбростта – Денят на Русе.

Тази година насред особен и труден период, но съм убеден, че това ще ни помогне да почувстваме още по-силно символиката на празника си.

Няма да говорим за страхове и болести, а за храброст и победа. Те именно са ореолът на Свети Георги, закрилникът на Русе.

Винаги съм се водил от една стара мъдрост - че храбростта не е отсъствието на страх, а победата над него.

И виждаме как в дни на изпитания тези естествени сили се пробуждат. Така е било още от заселването на първите смелчаци край голямата река, за да търсят препитание, през славното Възраждане и неговите герои, до стотиците достижения, с които Русе се записва в историята на България – първата обществена сграда, първата гара, първото кино... много важни първи стъпки са направени тук. За всичко това се иска смелост, а ние, русенци сме орисани да я носим.

Днес, когато е трудно за света, Родината и за нашия град, самият живот ни приканва да преоткрием силата си като общност.

Виждам го ден след ден с медиците, доброволците, служителите на реда, както и всички хора, които се трудят, за да са в услуга на съгражданите си.

И със сърцето си вярвам, че дължим на Русе най-доброто, на което сме способни. Нашата смелост и солидарност, грижата един към друг и към града си.

И нека си кажем пак колко ОБИЧАМЕ РУСЕ!

Вие избрахте промяната и тя ще се случи, независимо от всички пречки. Защото сме силни с таланта, духа и традициите на този уникален град.

И побеждаваме!

Бъдете здрави и благословени! Честит празник!"

Пенчо Милков - кмет на град Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Девизът на ергена:
"По-добре само мляко в хладилника, отколкото крава в кухнята."

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари