Автобусните превозвачи готвят протест на 18 февруари

0
Сред исканията им са да се криминализират нерегламентираните превози, а след въвеждането на тол системата за таксуване, автобусите да не бъдат обхванати от нея
Сред исканията им са да се криминализират нерегламентираните превози, а след въвеждането на тол системата за таксуване, автобусите да не бъдат обхванати от нея Снимка: БГНЕС / Архив

Автобусни превозвачи излизат на протест на 18 февруари, ако не бъдат решени проблемите в сектора.

Сред исканията им са да се криминализират нерегламентираните превози, а след въвеждането на тол системата за таксуване, автобусите да не бъдат обхванати от нея, информира БНР..

Превозвачи настояват или да продължат да използват винетките, или да се получават от държавата компенсации и субсидии. Магдалена Милтенова от Браншови съюз за стопанска инициатива в транспорта добави:“Това, което всъщност предстои да направим на протеста, са ефективни стачни действия в цялата страна, тоест ще преустановим превозите в цялата страна, да дойде момент, в който няма да има вече кой да обслужва тези линии, защото ние просто ще фалираме.

Ние многократно поставяме проблемите на автобусния бранш. Знаете, че години се борим с нерегламентираните превози на пътници, от години поставяме въпроса с цените и възлагането на обществените поръчки. Не без значение е и проблемът с предстоящото въвеждане на тол системите, тъй като до настоящия момент не е ясно какво ще се случва в тази посока. Не безпроблемен е и фактът, че българското законодателство не е синхронизирано с европейското, че се нарушават грубо правилата, които са заложени“.

За да бъдат чути и решени проблемите на автобусните превозвачи, Милтенова каза, че са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов. Копие от това писмо е изпратено и до Министерството на финансите и до това на транспорта.

Автобусни превозвачи очакват реакция от страна на държавата, тъй като нерешените проблеми в бранша могат да доведат до фалит на транспортни фирми.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари