Протестите на фермерите бавят движението на междуселищните автобуси в Русенско

1
Превозвачи искат съдействие от Пътната полиция
Превозвачи искат съдействие от Пътната полиция Снимка: "Пътна обстановка и ПТП-та в Русе" / Facebook

Превозвачи искат съдействие от Пътната полиция

Заради фермерските протести в цялата страна, движението на междуселищните автобуси по републиканската пътна мрежа става трудно и бавно, казват превозвачи. В някои от районите в страната няма паралелно трасе за преминаване на автобусите или обход, казват още от бранша. Превозвачи апелират за съдействие на Пътната полиция, която в първи ден от протестите на фермерите е успяла да осигури кордон, за да могат пътническите автобуси да преминат района на блокираните пътища. В конкретния случай от полицията са оказали съдействие в област Ловеч, в района на Ябланица, информира БНР.

През първия ден от протестите на фермерите, закъснението на автобусите е било между от 40 минути до час и половина. Забавянето на движението се отразява както на пътниците, така и на автобусите, които нарушават графиците на пътуване и времето на почивките, каза Теодора Велева, мениджър на голяма транспортна компания.

Протестите на фермерите, бавят най-много движението на автобуси в Русенско, защото на места там не може да бъде осигурен обход: "Много разчитам на съдействието на органите на реда, да ни помогнат, за да можем да се придвижваме нормално".

В следващите дни земеделските протести ще се удължават с по час всеки ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари