Австрия пуска бежанците при "Мама Меркел"

0
Щастливи и доволни, пристигащите скандираха „Германия, Германия“
Щастливи и доволни, пристигащите скандираха „Германия, Германия“

Хиляди емигранти, които бяха задържани в продължени на дни в импровизирани бежански лагери на гара в Будапеща, получиха в понеделник разрешение да се качат на влакове за Австрия и Германия.
Агенция АФП съобщава, че на гарата не е имало сили за сигурност, когато емигрантите, мнозина от които от Сирия, са се втурнали към влаковете, които пътуват за Виена, Мюнхен и Берлин, обяви БГНЕС.
Във Виена започнаха да пристигат препълнени влакове с бежанци от Унгария, след като австрийското правителство явно изостави опитите си да прилага правилата на ЕС, съобщиха агенциите.

Много от пристигащите на западната гара в австрийската столица веднага са се втурнали да хващат следващи влакове за Германия.
Полицаите пасивно наблюдаваха тълпите и предпочитаха да не се намесват, казаха очевидци.

Щастливи и доволни, пристигащите скандираха „Германия, Германия“, докато местни доброволци им раздаваха плодове и бутилки с вода.

Никой в полицията във Виена не можа да назове точния брой на пристигналите бежанци, но очевидно става въпрос за стотици.
„Що се отнася до Германия, сирийците наричат канцлера „мама Меркел“, казва сириецът Халил, явно въодушевен от съчувствието на германската лидерка към бежанците засега. Влак с бежанци от Будапеща пристигна и в германския град Мюнхен. Според германската полиция с него са пътували около 200 мигранти.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари