Австрийски депутати посетиха Русе и видяха натоварения трафик на "Дунав мост"

6

Това им показа необходимостта от приемането на България и Румъния в Шенген, убеден е Иван Белчев

По покана на Иван Белчев, председател на групата за приятелство между България и Австрия в Народното събрание, делегация, включваща австрийски депутати, посети Русе с цел да затвърди и разшири сътрудничеството между русенските училища с преподаване на немски език и австрийските образователни програми.

Основните моменти от посещението включваха вълнуващи срещи с учители и ученици от СУ с преподаване на немски език "Фридрих Шилер" и СУ за европейски езици „Свети Константин - Кирил Философ“. Тези срещи подчертаха силната воля и ангажираност към изграждането на трайни мостове между образователните институции и Австрия, насърчавайки обмена на ученици и учители и сътрудничеството в научни и културни проекти. Очаква се този обмен да донесе продължителни ползи за учебните заведения, учениците и учителите в двете държави.

Визитата в Австрийската библиотека позволи на делегацията да се запознае отблизо с богатството и историята на културния институт.

Разходката из красивия център на Русе откри пред делегацията забележителната архитектура на града, свидетелство за богатото на културно наследство. Това не само обогати преживяванията на гостите, но и подчерта значението на културния диалог между нашите страни.

Видяното на Дунав мост - натоварения трафик от тирове, показа на австрийските депутати необходимостта от приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство, което ще подобри трансграничната мобилност и икономическото развитие.

Завършвайки своята визита в Русе, делегацията продължава своето пътуване към Велико Търново, Пловдив и София, устремена към разширяване и затвърждаване на икономическите, дипломатическите, образователните и културните връзки между България и Австрия. Посещението в Русе се оказа вдъхновяващо начало на едно обещаващо пътуване, казаха организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Спираме Промяната-...
    Целта не е нишо друга освен предизборна акция на Иван Белчев. Къде си бе Иван Белчев, не усещаш ли всяка вечер през последните поне 10 вечери острата миризма на бакелит от Монтюпе/.Линамар? Помниш ли показните акцийки, които ти и и Пенчо Милков, редовно си правихте преди избори? Ефект НУЛА! Здравето на русенци напълно загубено!
  • 10
    4
    Шмит
    Дреме им на швабите
  • 0
    3
    тъпанар
    Срамно и обидно,че кмета Пенчо Милков не покани австрйските депутати в Общината .Все пак са гости на града.
  • 2
    2
    АСАНЧО
    Е И?!?! Eврогейски
  • 17
    1
    фена на Путин
    И си го преместиха от единия крачол в другия. Насаме са се хилили "ебахти приматите, на какво им мяза държавата, шенген искат". След стерилна Австрия нашия бОлгаристан им се е сторил, като Бейрут преди 130 години. Защо са ги разкарвали да ни излагат само ?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари