Австралия отказва да сложи лика на британския крал Чарлз III на парите си

0
Австралийският долар ще бъде с нов дизайн
Австралийският долар ще бъде с нов дизайн Снимка: RTE

Австралийският долар ще бъде с нов дизайн

Австралия отказва да сложи лика на британския крал Чарлз III на парите си. Върху банкнотата от 5 австралийски долара в момента e изобразена покойната Елизабет II.

Австралия допълни, че решението да изобразят покойната кралица върху банкнотата от 5 долара е било свързано с нейната личност, а не със статута ѝ на монарх. Избран е дизайн, който да отдаде почит на местната култура, история и традиции, съобщава bTV.

Дизайнът и отпечатването на новата банкнота ще отнеме няколко години. Дотогава настоящата банкнота с Елизабет II ще продължи да се издава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари