Австралия и Нова Зеландия към гражданите си: Трябва да напуснете Украйна!

1
В препоръката се предупреждава и че възможностите да се окаже консулска помощ са много ограничени
В препоръката се предупреждава и че възможностите да се окаже консулска помощ са много ограничени Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австралия и Нова Зеландия призоваха гражданите си да напуснат в бързи срокове територията на Украйна.

Австралийците в Украйна отново бяха предупредени от премиера Скот Морисън да напуснат страната за собствена безопасност на фона на опасенията от избухването на "много опасен" конфликт.

"Ние уважаваме тяхното решение, но нашият съвет е ясен и категоричен: това е особено опасна ситуация и заради вашата собствена безопасност трябва да напуснете Украйна", заявява австралийският премиер Скот Морисън, цитиран от news.com.au. Предупреждението не е първо, още миналата седмица Морисън призова съгражданите си да напуснат региона, пише News.bg.

Сега допълва, че има нарастващи опасения и "ситуацията остава много сериозна" и посланието е ясно.

Властите в Нова Зеландия също отправиха подобен призив. В комюнике на Министерството на външните работи се посочва, че във връзка с повишеното напрежение между Русия и Украйна правителството препоръчва настоятелно на всички новозеландци, които се намират в Украйна, незабавно да напуснат страната, докато има граждански и търговски полети, които могат да ги върнат у дома. В препоръката се предупреждава и че възможностите да се окаже консулска помощ са много ограничени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари