Атанас Мангъров: Няма смисъл от сертификат за антитела

7
От значение за защитеността срещу Ковид не е нивото на антителата, а самият факт за прекарана Ковид инфекция
От значение за защитеността срещу Ковид не е нивото на антителата, а самият факт за прекарана Ковид инфекция Снимка: БГНЕС

Нивата на антителата са без значение и определянето на ниво, над което да се получава сертификат е лишено от смисъл

Това пише доц. Атанас Мангъров в публикация във Фейсбук. Ето пълният текст:

"Наличието на антитела срещу Ковид в надпрагово ниво за теста, с който са изследвани е свидетелство за прекарана инфекция. Прекараната инфекция е почти пълна гаранция срещу повторно инфектиране, много по-сигурна от имунизацията. Събраните данни показват, че има много случаи на инфектирани и заболели имунизирани и почти никакви на инфектирани и заболели преболедували. Сами по себе си нивата на антителата са без значение и определянето на ниво, над което да се получава сертификат е лишено от смисъл. От значение за защитеността срещу Ковид не е нивото на антителата, а самият факт за прекарана Ковид инфекция, която предизвиква дълготраен и широкообхватен хуморален и клетъчен имунен отговор. При Ковид ваксините очевидно клетъчен имунен отговор липсва, поради което създаваната от тях защита е краткотрайна и се налага поставяне на нови и нови дози.

Всеки ден се съобщава за новооткрити заразени ваксинирани, както и за починали ваксинирани. За заразени преболедували и починали преболедували не се съобщава".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари