Асен Василев: Трябва да сложим край на този 30-годишен преход

1
Да спрем да се въртим на едно място, да отлепим и да станем една нормална европейска държава
Да спрем да се въртим на едно място, да отлепим и да станем една нормална европейска държава

Усеща се известна умора в гражданите, че за четвърти път трябва да ходим на избори. Някои хора казват - писна ми, вече няма за какво да се гласува

Искам да кажа на всички тези хора - излезте и гласувайте. Дори да кажете "Не подкрепям никого", това пак е активно отношение към това кой да управлява страната. Това е изключително важно за всички, за да имаме възможност да сложим край на този 30-годишен преход, да спрем да се въртим на едно място, да отлепим и да станем една нормална европейска държава, каза в Стара Загора съпредседателят на съпредседателят на "Продължаваме промянатаАсен Василев, предаде Novini.bg.

"Ние направихме първи стъпки България да стане една по-социална държава – пенсиите се увеличиха повече, отколкото в последните 12 г., детските градини станаха безплатни, спряхме отровните храни на "Капитан Андреево". Искаме да продължим с това хората да изкарат спокойно зимата. За целта трябва да има увеличение на заплатите, да има и допълнително увеличение на пенсиите, така че всички български граждани да имат по-високи доходи. От друга страна не трябва да има увеличение на цените на електроенергията за бита, електроенергията за бизнеса да продължи и догодина да е по 250 лева на мегаватчас, и цената на газа и на дървата да са поносими през зимния сезон, за да могат всички български граждани да изкарат спокойно зимата. За да стане това, трябва да има сформирано едно стабилно правителство, а за да се сформира едно такова правителство, хората трябва да излязат и да гласуват", заяви Василев.

"Залогът на изборите е дали ще продължим да се въртим в кръг и да седим в този безкраен преход или ще отлепим и ще тръгнем по пътя на това да станем една нормална европейска държава с нормална социална политика, с нормално образование здравеопазване, по-високи доходи и по-справедлива правосъдна система", подчерта съпредседателят на "Продължаваме промяната".

"Ние не сме поставяли "червени" линии. Нещата, с които не сме готови да направим компромис, са очевидни за нас и за повечето партии в България – да не се променя геополитическата ориентация на страната и да има едно ясно изявено мнозинство, което да подкрепи една истинска антикорупционна реформа, така че най-накрая да има малко справедливост в България", коментира Асен Василев.

"С ГЕРБ няма как да говорим, защото ГЕРБ не само че не се реформира като партия, а иска да продължи това, което се случваше в последните 12 г. В момента се връщат обратно кадри, опит да се върнем към бюджетите на "постната пица" и да ни се обясни, че няма пари за нищо, опит да се каже, че нищо лошо не се е случило, никой нищо не е откраднал – а това няма как да се докаже, докато не е разследвано. Докато това отричане на очевидното продължава, това за нас е котва, която ни дърпа назад в миналото вместо да ни даде шанс да се придвижим напред, най-накрая да отлепим и да станем нормална европейска държава", добави Василев.

Водачът на листата на "Продължаваме промяната" в Стара Загора Радослав Рибарски посочи, че за града основният приоритет е запазване на мините и ТЕЦ-овете. "Тази цел постигнахме през Плана за възстановяване и устойчивост. Продължаваме да държим на датата 2038 г., ще я отстояваме и през териториалните планове, които ще бъдат преработени. За града е важно отсечка като магистрала "Тракия" да бъде окончателно завършена като проектиране и да започне изграждането ѝ, може би през следващата година", заяви Рибарски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари