Асен Василев и Васил Терзиев обсъдиха финансовото състояние на София

0
Акцент в разговора им беше финансовото състояние на „Топлофикация - София“
Акцент в разговора им беше финансовото състояние на „Топлофикация - София“ Снимка: Министерство на финансите

Акцент в разговора им беше финансовото състояние на „Топлофикация - София“

Финансовото състояние на Столична община обсъдиха на среща днес кметът на София Васил Терзиев и министърът на финансите Асен Василев, съобщиха от Министерството на финансите.

По данни на Министерството на финансите към 30.09.2023 г. Столична община отчита налични, неусвоени средства по сметки по функция „Образование“ в размер на 104,8 млн. лв., от които 92,2 млн. за текущи разходи и 12,6 млн. за капиталови инвестиции. По функция „Здравеопазване“ неусвоените средства по сметки са общо 10,2 млн. лв., от които 9,2 млн. за текущи разходи и 1,5 млн. лв. за капиталови. В същото време общината има поети ангажименти за разходи в размер на 1,3 млрд. лв. Министър Василев и кметът Терзиев постигнаха съгласие, че е необходимо да се направи анализ на финансовото състояние и на изпълнението на текущите проекти на общината.

Акцент в разговора беше финансовото състояние на „Топлофикаци я- София“. Стана ясно, че дружеството е натрупало над 1 млрд. лв. дългове към Българския енергиен холдинг за доставка на газ. Беше обсъдена необходимостта от финансово оздравяване, преструктуриране на дружеството и въвеждане на нови технологии за когенериращи и балансиращи мощности.

Обсъдено беше и състоянието на столичния автотранспорт. Министър Василев посочи, че преминаването към електрически автобуси би намалило значително разходите за ремонт и поддръжка на автопарка. По отношение на развитието на столичното метро са осигурени средства по Националния план за възстановяване и устойчивост, по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ и от националния бюджет. Отделно от това, в бюджета за 2024 г. е предвидена субсидия за градския транспорт в София в размер на 89 млн. лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ...
    Дружките по содомитски изгъзици. Два педераста. Два долни измамника.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари