Асен Василев: Без коледни добавки към пенсиите тази година

1
Към най-ниските пенсии ще има 50 лева всеки месец, а не 50 лева еднократно в годината, обеща финансовият министър
Към най-ниските пенсии ще има 50 лева всеки месец, а не 50 лева еднократно в годината, обеща финансовият министър Снимка: Владимир Шоков / БТА

Към най-ниските пенсии ще има 50 лева всеки месец, а не 50 лева еднократно в годината, обеща финансовият министър

Няма да има коледни добавки към пенсиите тази година, но се предвижда трайното им увеличение, каза министърът на финансите Асен Василев, цитиран от БНР.

"Виждаме, че събираемостта на данъците върви доста добре. От друга страна, разходната част също върви доста добре. Мисля, че Министерството на регионалното развитие, поне по тяхна заявка, е напът за първи път да си изпълни капиталовата програма. Така че, както знаете, в бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки. Политиката, която ние следваме, е да има трайни увеличения на пенсиите. С 11% се вдигат пенсиите, заложени в бюджета за догодина, което означава, че най-ниските пенсии, които в момента са на 523 лв., ще получат 50 лева всеки месец, а не 50 лева еднократно в годината".

По повод исканията за повече средства от културните дейци, той отговори:

"Парите за сценични изкуства са вдигнати с над 50 млн. лева, парите за музеи, библиотеки и читалища са вдигнати с 28,5 млн. лв., като след среща с представители на тези гилдии са разделени - половината да минат по текущия стандарт, който знаете е на кв. метър субсидирана бройка, а другата половина да бъдат за реално извършени дейности, като един преход към това да стигнем в момента, в който средствата да отиват при тези, които реално работят. Знаете също така, че тази година сценичните изкуства изработиха повече, отколкото беше заложено в бюджета. Там за всеки билет, който се продаде Министерството на културата, съответно Министерството на финансите осигурява ресурса, дава за всеки билет определена сума от държавата за продаден билет. Продадени са повече билети, има повече постановки, съответно ще получите повече пари даже, отколкото им бяха заложени тази година бюджета".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    .!.
    До 3: Очичките му "ще изхвръкнат" по друга причина. Това е отличителна черта на много от неговата порода. Придобива се от шоковата комбинация на едновременни болка и удоволствие при определени занимания.
  • 4
    4
    Аз
    Споко, има 50 милиона за гаджето в НАП!
  • 6
    3
    Така ли
    За НСО с "малките" заплати са заделени бонуси за Коледа, а за пенсионерите, преобладаващата част от които са с "високи" пенсии, пари за празника няма. А ти колко парици нагуши, чак очичките ти ще изхвръкнат.
  • 9
    2
    Калоян
    Еба.х ти изрода.не се надъни тоя боклук.де ще ги носи при трактора ли или при Луканов.ирод бял ден да не види
  • 13
    1
    Спокойно АСЕНЧО,
    ГОСПОД забавя-но не ЗАБРАВЯ!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари