Окончателно: Без коледни добавки за пенсионерите, но с увеличение на пенсиите догодина

1
От юли догодина пенсиите ще бъдат увеличени с около 11%, заяви министърът на финансите Асен Василев
От юли догодина пенсиите ще бъдат увеличени с около 11%, заяви министърът на финансите Асен Василев Видео: bTV

От юли догодина пенсиите ще бъдат увеличени с около 11%, заяви министърът на финансите Асен Василев

По думите му основна задача на правителството е повишаване на доходите и превръщането на България в държава, в която хората, работещи в чужбина, искат да се върнат. Василев анонсира и очакването си в средата на 2025 година България да бъде част от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Инфлацията догодина ще бъде под 5%, увери министър Асен Василев, а на въпрос дали през декември ще има коледни добавки за пенсионерите, той заяви: "Тази година пенсиите бяха увеличени с 12%, догодина финалните разчети трябва да бъдат направени, но изглежда около 11%. Това означава, че реално пенсионерите ще получават коледни добавки абсолютно всеки месец и това е много по-честно за тях, отколкото да разчитат на подаяния веднъж в годината", заяви министърът, цитиран от БНР.

Инфлацията е ключов критерий за присъединяването ни към еврозоната. Според Василев юни догодина ще получим зелена светлина за членство от 1 януари 2025 година. "Членството ни в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, където също работим много активно, и аз лично се надявам първата половина на 2025 година вече да сме пълноправен член", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Венко събутия срутник
    Браво на Асен Василев. Най-накрая имаме кадърен финансов министър, който спря добавките на пенсиите, вдигна данъците, изтегли още държавен дълг и вдигна заплатите на служителите на НАП. Външният дълг на България се увеличи с 9,6% през януари на годишна база. Държавният дълг на България ще достигне 60 млрд. лв. към края на 2025 г., а разходите по обслужването му ще нараснат с 1 млрд. лв. Така става, когато се постави точният човек на точното място в точното време. Браво Асене!
  • 1
    4
    Тоз
    Американски подлоги погледнете кво става в съседни до нас държави е Румъния вдига от Първи януари с четирсет процента пенсий други дават по една пенсия в края на годината . Ама с бастуните и при вас да види цял свят как ще посегните на майки и бащи дето са градили вие да ядете днес и ползвате всичко що са градили.
  • -5
    3
    Айван
    Как беше, Да Го Духат Бедните!
  • 19
    2
    плюс минус
    Инфлацията е голяма, увеличението - нищожно. Още в началото на своето управление Бойко Борисов замрази за цели 4 години пенсиите и не ги увеличи дори и с 1 стотинка А инфлацията скача и подскача. И след Бойко Борисов на редовни и служебни кабинети най-най- последна грижа им бяха пенсионерите, тези, които по времето на соца построиха това, което днес още не могат да дооткраднат .
  • 17
    1
    хм 3
    Татко ще ми купи колело, ама ..друг път.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари