Асансьорните фирми вдигат месечните си такси за поддръжка

1
Преди не много време таксите бяха 5 лева на месец за поддръжката на един асансьор, коментира Николай Маринков
Преди не много време таксите бяха 5 лева на месец за поддръжката на един асансьор, коментира Николай Маринков Видео: bTV

Преди не много време таксите бяха 5 лева на месец за поддръжката на един асансьор, коментира Николай Маринков

Асансьорните фирми вдигат месечните си такси за техническа поддръжка. Това сигнализират домоуправители от различни градове в страната.

Таксите се вдигат средно с 10%. Според етажността това увеличение може да е по-голямо.

Преди два дни, когато ми се обадихте да ми кажете, че се покачват таксите за сервиз на асансьори – това го научих от вас. Ни сме браншова организация, в която членуват десетки фирми за сервиз и монтаж на асансьори, но в България има над 600 фирми, които имат право да извършват тази дейност“, коментира пред bTV Николай Маринков, председател на Българската асансьорна асоциация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    10
    Aramco
    Страшно е! От моя близка разбрах, че в блок в кв. Здравец ЕДВАМ са се отървали от т. нар. "професионален домоуправител". Хората са се видяли в чудо от манипулации, схеми, раздори, интриги и т. н. Избрали са си пак съсед от блока за тази цел, но на онези се наложило да плащат стотици левове неустойки за прекратения договор. Не щат и да чуват повече за подобна "услуга". ХОРА, ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТЕЗИ УСМИХНАТИ МАЗНИЦИ И СТОЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ТЯХ ЗА ДА НЕ ГУБИТЕ КУП ПАРИ И НЕРВИ ВПОСЛЕДСТВИЕ!!! Има си обнародван и разписан закон за етажната собственост, който регламентира материалните взаимоотношения, но никъде не ЗАДЪЛЖАВА да плащате и да се обвързвате с частни фирми, които да ви дерат. Предостатъчно е скъпо всичко за да носите на гърба си още кръвопийци!
  • 1
    9
    Чакай, чакай до 8
    Дай ми 200 кинта и на определена дата и час ще седя на стол във фоаето на блока за 30 минути. Който не плати, отива на съд. Не ме отваряй ти мен на методи. Като не им е удобно, по банков път да плащат.
  • -4
    8
    До Чакай,чакай
    Иди ти да събираш пари от входа всеки месец.Да гледаш физиономии...
  • 13
    7
    До Техасо
    Има истина в твойте думи.Тоз народ по входовете,съкооператори,много проЗЗЗ........ Събират се,дрънкат и какво говорят и те не знаят.Тотална безотговорност и глупост най свещенна е завладяла народа по блокове и входове...
  • -18
    6
    До Texaco
    Тотална неграмотност!!! Какво общо има "професионалния управител" с таксите за вода, за ел.ток, та и за асансьори...за вода - от ВИК - фактура, за ел.ток - от Енерго Про - фактура, за асансьори - от фирмата за асансьор -фактура,.Всичко се отчита с фактури, не зависят от управителя...А пък ако не можеш да плащаш, дай жилището си под наум- наемателите ще платят, а ти върви на село или на палатка в планината...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари