Асансьорът в Онкоцентъра вече работи

0
Онкоболни в Русе повече от месец бяха принудени да се мъчат по стълбите
Онкоболни в Русе повече от месец бяха принудени да се мъчат по стълбите Видео: Русе Медиа

Онкоболни в Русе повече от месец бяха оставени без асансьор, с който да достигат до лабораторията и лекарските кабинети на третия етаж. Пациентите се оплакаха, че са принудени да се качват по стълбите догоре, което им създава огромни затруднения заради заболяванията им. Прилошава им, натоварени са и с чанти за приемане и не са доволни, че проблемът с повредения асансьор продължава толкова дълго.

Комплексният онкологичен център разполага с още един асансьор, който е в старата част на сградата. Но за да се стигне до лекарските кабинети, трябва да се мине през кухнята на едно от отделенията.

Има начин как хората, които са в неравностойно положение или трудно подвижни, да стигнат до горните етажи, за да могат да си изпълнят там изследванията, прегледите, каквото им се полага.Тези, които не могат да се качат по стълбите, могат да ползват този асансьор. Вярно е, че се нарушава в известна степен режима за кръстосване на потоците, но сега ситуацията е извънредна“, коментира управителят на КОЦ-Русе д-р Камен Кожухаров, предава Русе Медиа.

Медицинският персонал обаче предпочита да ходи на крака при пациентите, вместо да ги пуска през служебните помещения. Лекарите ги преглеждат на място в старата част и им вземат кръв, тъй като не е редно външни лица да преминават през кухнята на отделението.

От Онкологичния център също бяха притеснени от забавянето на ремонта, тъй като това създава редица неудобства и за медиците, и за болните.

Имахме уверението, че двигателят ще се направи по-бързо, тъй като той е изгорял, тук не става въпрос за електроника. 18 киловата двигател сигурно не се навива лесно, но малко се забавиха. Постоянно държа връзка с фирмата, с която имаме договор за асансьорите, но те не навиват двигателя, друга фирма е изпълнител по ремонта на двигателя и там става някакво забавяне“, обясни още д-р Кожухаров.

Едва вчера следобед Онкодиспансерът е получил така очакваното обаждане, че двигателят е готов и ще бъде монтиран веднага. От снощи пациентите отново могат да ползват асансьора, който им е така необходим, съобщиха от лечебното заведение.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари