Армения ще получи оръжия от Франция

0
Премиерът Никол Пашинян се срещна с френския външен министър Катрин Колона
Премиерът Никол Пашинян се срещна с френския външен министър Катрин Колона Снимка: БГНЕС

Премиерът Никол Пашинян се срещна с френския външен министър Катрин Колона

Армения направи още една стъпка в ориентацията си на Запад. Ереван договори с Франция оръжейни доставки. Това беше обявено по време на срещата на премиера Никол Пашинян с външния министър на Франция Катрин Колона. Тя пътува до Армения, за да чуе лично от какво се нуждае страната с оглед пристигналите от Нагорни Карабах над 100 000 бежанци, предаде NOVA.

В Армения са недоволни от ролята, която Русия изигра по време на двете азерски офанзиви през есента на 2020 г. и миналия месец. Ереван има договор за обща отбрана с Москва и много арменци смятат, че Русия не им е помогнала срещу Азербайджан.

Париж има традиционно близки връзки с Ереван. Повече от половин милион арменци живеят във Франция.

„Искам още веднъж да изразя позицията си за Нагорни Карабах. Това, което стана, е очевидно нарушение на международното право. Има нужда да го припомня, защото на няколко пъти чух от Русия и Азербайджан, че арменците са напуснали доброволно. Не, няма доброволно напускане. Съвсем ясно е, че бяха принудени и прогонени”, каза Катрин Колона, външен министър на Франция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари