Арестуваха полицаи от Пловдив за участие във въоръжена група за изнудвания и принуда

0
Те са привлечени като обвиняеми за участие в група за изнудване
Те са привлечени като обвиняеми за участие в група за изнудване

Те са привлечени като обвиняеми за участие в група за изнудване

Окръжна прокуратура - Пловдив привлече към наказателна отговорност четири лица за извършени от тях престъпления, свързани с участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с користна цел и цел да върши съгласувано в страната и чужбина изнудвания и принуди на различни граждани. Спрямо ръководителя на организираната престъпна група В.П., на 49 години, са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда, извършени в периода от септември до ноември 2023 година на територията на град Пловдив и град Димитровград, област Хасково. За тези деяния най-тежкото предвидено наказание е лишаване от свобода от 5 до 15 години, глоба и конфискация на една втора от имуществото, съобщават от прокуратурата.

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е служител на МВР в Пловдив, са повдигнати също обвинения за изнудвания и принуда. Спрямо четвъртия участник в организираната престъпна група, който също е служител на МВР в Пловдив, са повдигнати обвинения само за изнудвания.

По делото е установено, че обвиняемите са изнудвали двама граждани, от които посредством сила и заплаха са отнели обща сума от 35 000 лева. Те са принудили със сила и заплаха и лице от фенската маса на футболен клуб от гр. Пловдив свободно да изразява мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб.

По случая, след извършване на необходимите действия, предстои да бъдат повдигнати и нови обвинения, свързани с незаконно притежаване на боеприпаси и неоторизирано боравене с полицейски знаци.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура - Пловдив, като по преценка на наблюдаващия прокурор утре да бъдат внесени искания в Окръжен съд – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    ...
    Как така в която и друга държава да отидеш, като видиш полицай на улицата и това те кара да се чувстваш в безопасност, само в България това предизвиква безпокойство?
  • 5
    3
    Главната секретарка
    Значи, нас така ни учат в школата, че раята трябва да се бие и да знае кой е господарския башибозук! И сега си вземаме ангарията в Пловдив, бием невинни мекерета при протести срещу нашите господари от ОПГ ГРОБ=ДПС, катко и преди пребихме някакви деца под колконите на МС и снимахме съблечени момиченцата, че да полъскаме! ФАКТ!!!
  • 6
    2
    До 1
    Родната полиция Ви муши.... :))) муш,муш,
  • 5
    1
    Родната полиция ни пази!
    Боклуци в униформи! Биологичен отпадък! Хайде сега секвестирайте им „житцето“ и ги хвърлете в пандиза на мангалите за по 15-ина години, да им хонинговат анусите до блясък и да ги центроват на искра!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари